Når det kommer til tech-virksomheder, er Danmark et rent slaraffenland. Her finder du alt fra enorme, internationale tech-virksomheder, der er blevet solgt til udlandet for milliardbeløb; dem, der er godt på vej til at blive det, og de små og endnu relativt ukendte, der spås en stor fremtid.

Vi har her fundet tre spændende, danske tech-virksomheder frem, som du bør kende til. Her er både den gigantiske tech-virksomhed, der allerede er solgt til udlandet, men stadig med hovedsæde i Danmark; den banebrydende IT-succes, der formentligt bliver solgt indenfor den nærmeste fremtid, og den mindre, men fremadstormende app, der har ambitioner om at erobre verden indenfor deres felt.

Lad os se nærmere på de tre tech-virksomheder, som du bør kende til.

Universal Robots

Den første tech-virksomhed på listen er Universal Robots, der har hovedsæde i Odense. Universal Robots beskæftiger sig med robotter og robotteknologi, og er særligt kendte for deres cobots, som er robotter fremstillet til at fungere i samarbejde med mennesker. Eksempler herpå kan være robotarme og palleteringsrobotter, som Universal Robots begge producerer. Virksomheden er grundlagt i Danmark, men ejes i dag af amerikanske Teradyne.

Trustpilot

Mens Universal Robots måske ikke hører til blandt de mest kendte tech-virksomheder i Danmark, forholder det sig anderledes med Trustpilot. Internetfirmaet, der er stiftet af sønderjyske Peter Holten Mühlmann, har hovedsæde i København, og beskæftiger på verdensplan omkring 800 medarbejdere.

Truspilot er kendt for at facilitere en platform online, hvor forbrugere kan anmelde og rate deres købsoplevelser hos webshops fra hele verden. Med over 85 millioner anmeldelser fordelt på mere end 360.000 webshops verden over er Trustpilot i høj grad stedet, hvor du som forbruger kan undersøge en given webshops renomme, inden du foretager et online køb.

Injurymap

Lidt længere nede i myriaden af danske tech-virksomheder finder vi Injurymap. Injurymap er en genoptræningsapp, du kan bruge til både behandling og forebyggelse af en lang række skader, der blandt andet dækker ryg, skulder, knæ og mange andre kropsdele. Appen består af mere end 500 forskellige øvelser, som præsenteres for dig afhængigt at hvilket genoptræningsprogram, du har brug for.

Særligt interessant er det, at Injurymap er en intelligent app, der på baggrund af dine personlige oplysninger kombineret med data fra andre brugere kan forudsige præcis hvilke øvelser og hvilket niveau, du bør genoptræne på. En spændende og fremadstormende app, der er relevant for rigtig mange mennesker, der enten døjer med skader, eller ønsker at forebygge dem.