De fleste af ejer efterhånden en bærbar computer. Det er på mange måder blevet en forlængelse af vores identitet, og hvis man bare en gang har prøvet at skulle undvære sin computer i et par dage eller nogle uger, så ved man hvor afhængige vi efterhånden er blevet af de små maskiner.

En bærbar computer holder ikke for evigt, det siger selv. Og nogle gange er det værd at man får skiftet sin gamle computer ud med en ny. Derfor kigger vi i denne test på nogle af de førende og bedste bærbare computere, som du kan gå ud og investere i.

Test af de bedste bærbare computere

Herunder kan du finde alle de bærbare computer som er inkluderet i testen. For hver en model er der skrevet en gennemgang af fordelene og ulemperne. Desuden vil du let kunne se hvilke modeller, der udmærker sig og hvilke modeller, der vil passe bestemt til forskellige forbrugeres behov.

Der er stor forskel på, om man vil skulle bruge computeren til programmer som Word og lignende eller om den kun skal bruges til at surfe på nettet med og se et par film fra Youtube eller Netflix. Dette kommer vi også ind på, og du vil for hver model kunne se, hvad den gør og egner sig bedst til.

Asus Zenbook 3

Asus Zenbook 3 bærbar computer

Med Asus Zenbook 3 får man den nye forbedret udgave i den populære Zenbook serie, til en pris på omkring 7000 kr. Det er en meget tynd og ekstra elegant bærbar computer, som imponerer med sit slanke ydre og bestemt også kan følge med de andre modeller når det kommer til de indre komponenter.

Den er stilet med et flot aluminiums ydre, der på mange måder minder om Apples Macbook serie og samtidig holder den prisen i bund, så de fleste kan være med.

Dens vægt er også værd at knytte en kommentar eller to til her i starten da den især gør sig godt. Den vejer kun lige knap 900 gram og med den vægt er den let og nem at have i tasken, og dens tyde form gør at den kan være i de fleste og uden videre blive pakket frem og tilbage uden besvær.

Tyndere men samtidig mere robust

Den er tyndere end sine forgængere og Asus har formået at gøre skærmtykkelsen endnu tyndere, men dog uden at gå ned på kvaliteten og robustheden som tidligere modeller især også er kendt for. Den er derfor god, når man ved at den kan komme ud i nogle omgivelser der ikke altid er lige overbærende, og den gør sig især godt som fx studiecomputer, hvor man uden problemer kan have den liggende i en taske, der måske tages af og på og kan risikere at stilles hårdt på gulvet.

12,5 tommer perfekt til streaming

Noget af det vigtigste og det som de fleste bruger deres bærbar computer rigtig meget til er streaming. Derfor er det også vigtigt at skærmen er god og har fyldige farver, så man hele tiden har overblik over, hvad der forgår på skærmen. Også her klarer den sig godt, for med sine 12,5 tomme store skærm beviser den at man sagtens kan have en lille skærm men samtid godt have dybe farver, med sort der er har store kontraster til de andre. Det er en fryd for øjet at følge med i, hvad der forgår på skærmen, og hvis man primært vil bruge sin bærbar til Netflix, Viaplay og HBO så kan denne helt sikkert anbefales.

Batteri, der holder

Batteri teknologien i denne PC er også blevet bedre end sine forgængere. Batteritiden er på ca 10 timer, og når vi har testet den ligger den på ca dette, men hvis man har været flittig bruger at streaming og Youtube, så vil man opleve at den kan gå lidt ned i tid.

I øvrigt er det lækkert at den oplader så hurtigt som den gør. Med blot en times opladning er den op på over 50% af sin komplette kapacitet.

Køb hos Proshop.dk

HP Envy Notebook

Bærbar HP ENvy

Her går vi videre i testen og kommer til HP ENvy Notebook, og hvor er det da en fryd at have en deltager som denne med i testen. HP er kendt for kvalitet i mange af deres laptops og her kommer endnu en vinder fra deres side.

Et meget slank design mødes vi af, når vi åbner æsken. Det hele er pakket ind i computer, der bare er attraktiv fra hjørne til hjørne. HP-logoet skinner under skærmen og det hele spiller sammen, så det går op i en højere enhed.

HP Envy har en skærm på 13,3 tommer, og det er lige præcis denne skærmstørrelse der er perfekt til at streame film og serier, redigere i tekst som Word, spille spil etc. Hvis man går længere ned i størrelse end dette kan det hurtigt gå ud og ens brugeroplevelse. I mange tilfælde er det dog en smagssag, men man skal dog vide at selvom denne har en lidt større skærm end nogle af de andre testede modeller, så er den stadig let og nem at have med at gøre.

Tastaturet sidder lige i skabet, og er rart at trykke på. Knapperne har et behageligt klik, når de trykkes og det er især vigtigt for dem, der ved at de kommer til at skrive mange opgaver på computeren.

Lyden er god, men kunne dog være en lille smule bedre i de situationer, hvor der skal kunne skrues ekstra højt op. Til almindeligt dagligdagsbrug er det dog meget sjældent et reelt problem.

Derudover har vi en skærm på 1920×1080 pixels. Og for dem der ikke har helt så meget forstand på disse antal så betyder det altså med andre ord, at vi bliver serveret et kontrast skarpt billede hvor alle farver kommer til at deres klare ret. Den er rigtig fin til video og andet, hvor farverne gerne skal poppe ud af skærmen.

9 timers batteri

Computeren kan komme op på 9 timer, når den er fuldt opladt. Dette er ikke blandt testens bedste, men bestemt en flot bedrift i en flot bedrift fra en computer i denne prisklasse.

Hvornår skal du vælge denne bærbare?

Du skal vælge denne bærbare hvis du ønsker en bærbar computer med et enormt smukt ydre og med en indmad der stadig kan performe til de fleste behov. Denne computer er god til stort set alle formål og den passer godt til både erhverv, skole og til derhjemme. Lille og smuk computer til en relativt billig pris.

Køb hos Wupti.com

Lenovo Ideapad S

Bærbar Lenovo Ideapad S

Lenovo Ideapad er næste bærbare computer i testen. Den her har en skærm på 14 tommer og udmærker sig derved ved at være en anelse større end mange af sine konkurrenter her i klassen.

Den har et design der er flot, skønt det ikke er lige så prangende som eksempelvis HP modellen. Det er dog stadig flot for øjet, men det er ikke noget man kommer til at dvæle længere tid ved. Hvis man vil have den flotteste computer på markedet er det altså nok ikke denne man skal vælge.

Hvad den mangler på ydersiden har den dog gemt på indersiden. Den er udstyret med en stærk og hurtig processor, nemlig en Core i5 fra Intel. Den har samtidig 8 GB ram og 512 GB lagerplads. Det er altså mere end rigeligt til dig der både vil bruge computeren til underholdning og samtidig være produktiv med programmer, når der er behov for det.

Stabil brugeroplevelse

Det er måske ikke den pæneste i testen, men over hele linien virker det som en stabil og god computer. Tastatur og skærm er der intet at klage over, og det er altsammen som det kan forventes. Dette kan dog også ses som en svaghed, da den altså ikke gør noget bedre end de andre. Den er altså meget gennemsnitlig i de fleste kategorier.

Til den lidt mere seriøse bruger

En computer der performer fint i alle kategorier. Den har et stabilt ydre som man altid føler virker robust og sikkert. Godt tastatur og lækker lyd, koblet med en god ydeevne og nok hukommelse så har vi altså at gøre med en computer, der kan håndtere de fleste formål. Størrelsen kan dog gøre, at den ikke føles så attraktiv for nogle forbrugere, der hellere vil have en mindre og mere slank model.

Køb hos Dustinhome.dk

Acer Aspire S5

Bærbar Acer Aspire

Acer Aspire er en af testens lidt dyrere kandidater til omkring 6000.-, og så er spørgsmålet jo om den tilsvarende levere mere funktionalitet og bedre ydeevne til prisen.

Der må svaret ganske simpelt være et stort og rungende ja!

Designet er ikke det flotteste i testen, men det har alligevel den funktion som det skal have, og det er en simpel box, som indmaden er pakket ind i, og tastatur og skærm gør det godt.

God yde evne

Fra man tænder computeren til startskærmen løber over skærmen går der ikke lang tid, og det vidner om en computer, der simpelthen bare performer lige det bedre end mange af konkurrenterne. Den har en stærk processor, der formår at presse ekstra ydelse ud af maskinen og det kommer til udtryk i stort set alle opgaver man kan lave på computeren.

Det hele går ganske enkelt hurtigere og mere gnidningsfrit end mange af de andre modeller. Som sagt er det også hardwaren der er lækker med et tastatur, der er rart at arbejde på, en lyd der altid er skarp og dybe farver og kontraster i HD skærmen.

Hvorfor skal du vælge denne computer?

Med en batteritid på over 10 timer og alle de førnævnte features der er pakket ned i pakken her, så er der ikke meget mere at sige end at dette må være testens bedste model. Som sagt er det ikke den flotteste, men den gør så meget andet rigtigt at det mere end rigeligt gør op for dette.

Køb hos Proshop.dk

Asus Zenbook Pure 5

bærbar Asus Zenbook

Her kommer Asus Zenbook Pure 5. Navnet vidner om en computer der kan lidt ekstra og måske har en lidt ekstra magisk fornemmelse og følelse at bruge, og det har den rent faktisk også.

Først er det værd at nævne prisen der er i den lidt dyre ende til 7000 kr. Det er der ikke noget at sige til når man modtager en så flot og slank computer som Zenbook Pure. Den er fra top til tå – eller hvad siger man med computere? – indpakket i et ekstra flot design, hvor der virkelig er kælet for detaljerne. Det er så fedt at se når producenterne virkelig går den ekstra mil for at tilfredstille forbrugerne og det er der især sket med denne computer.

Den er ekstremt slank og let og vejer faktisk kun 1,2 kg. Og skønt at det ikke er testens letteste, så gør det samtidig at den føles som om der virkelig er kvalitet bygget ind i computeren og den føles aldrig skrøbelig som nogle af de andre modeller her i testen.

Det er en hurtig model, der samtidig også holder en meget flot batteritid på hele 12 timer, hvilket er testens bedste. Dette er en vigtig parameter for rigtig mange forbrugere, og hvis det betyder meget for dig, at den uden tvivl kan holde en hel dag på arbejdet eller i skolen, så er det måske det rette valg.

Dette er en model der generelt elsker at skille sig ud, og især designet gør at det er en model, man lægger mærke til. Den er ekstremt hurtig – dog ikke den hurtigste, og den er rar at have med at gøre uanset om man skal bruge den til at se aftenens Netflix film eller man skal arbejde med noget mere seriøst.

Køb hos Proshop.dk

Sådan har vi testet

Det var alle tests for nu, og alle de mange bærbare PC er nu blevet gennemgået – eller i hvertfald dem der har været bedst i test. Nu er det op til dig og finde frem til den helt rigtige computer, som passer til lige netop dine behov. Dette kommer vi dog tilbage til senere i denne beskrivelse for nu er det først værd at tage et lille kig på hvordan hver enkelt model og computer egentlig er blevet testet eller rettere, hvordan at disse computere egentlig er blevet bedømt ud fra hvilke parametre.

Design

Design er for mange en vigtig del af deres bærbar computer. Dette skyldes at mange for de fleste stolt vil vise deres nye bærbare frem og det er da heller ikke for noget at vi kommer til at bruge så mange timer foran skærmen. Derfor lægger mange stor vægt på at computeren har et attraktivt design, som gør at man har lyst til at sætte sig ned foran den og enten arbejde eller nyde en youtube video eller måske en god film.

Design er selvfølgelig langt hen af vejen en subjektiv holdning som kommer til udtryk i ens helt egen personlige mening om computeren og hardwaren, men dog kan man godt bedømme ud fra nogle fælles nævnere og noget som eksempelvis byggekvalitet er mere en objektiv metrik som kan beskrives.

Batteri

Batteritiden er lettere at bedømme noget ud fra. Ingen har lyst til at have en computer, som skal i opladeren hele tiden før den går ud. Det kan være ekstra krævende at sidde og se film non stop på sin computer, og derfor er det vigtigt at batteriet er i stand til at trække nogle timer før den skal have hjælp fra opladeren.

Pris

Prisen er vigtig for hvis man gerne vil have en computer der kan noget for pengene så skal man ikke ud og give alt for meget. Mange af de computere der er med i testen her ligger i midten af hvad de fleste bærbare computere ligger. Prisen er her regnet med en overordnet vurdering af hvad modellen kan som helhed.

Det nytter med andre ord altså ikke noget at teste modellen udelukkende ud fra prisen, der er givet. Man bliver nødt til at tage alle funktioner med i sin overvejelse før man kan give et reelt bud af, om prisen rent faktisk ligger for højt eller ligger lige hvor den bør være, før man kan kalde det et godt køb.

Holdbarhed

Holdbarheden er især en vigtig parameter når det kommer til tests af denne type. Mange vil helt sikkert søge ind på denne testside for at finde frem til en god og holdbar computer der kan bruges som fx en studiecomputer og her er det vigtigt at holdbarheden spiller ligeså godt sammen med designet som mange af de andre elementer af computeren gør.

Holdbarheden betyder her hvor mange knubs den kan holde til. Det er ikke sjovt at have en  computer hvor man konstant skal være bange for at der sker noget med den. At skærmen lige pludselig bliver ridset, at den lige pludselig kan springe af sine hængsler, at der kan ske noget med det indre hardware således at computeren ikke virker tilstrækkeligt. Man har nok ting at se til i dagligdagen, så det kan ikke være rigtigt at man også skal tænke og bekymre sig over en computer der ikke er helt optimal hvad angår holdbarheden.

Brugervenlighed

Brugervenlighed er langt hen af vejen det samme for de mange computere, da de for det meste køre på samme styresystem, men med brugervenlighed tænkes ikke kun på softwaren indeni systemet. Her tænkes der også på en faktor, hvor flere faktorer spiller sammen som eksempelvis hvordan tastaturet føles.

Tastaturet er i denne sammenhæng enormt vigtigt og hvis man ved med sig selv at computeren skal bruges til et formål på ens arbejde eller måske i skolen som en studiecomputer, hvor der ofte skal skrives en masse ord til stile og rapporter så er det selvfølgelig af stor vigtighed at man har anskaffet sig en computer, der ikke går ned på kvaliteten når det kommer til tastaturet.

Når man snakker om tastatur så snakker man ofte om det begreb, der kaldes “travel”. Det siger og fortæller noget om, hvor meget en given tast kan presses ned i tastaturet, før et klik registreres. De fleste ønsker at have et tastatur med relativt meget travel da det giver et tilfredstillende klik.

Skærm

Skærmen er døren ind til hele brugeroplevelsen og hvis ikke skærmen er skarp eller hvis alt kontrast ryger så snart en solstråle rører og passerer skærmen så er det intet værd at skulle arbejde med sådan en computer.

Her er lysstyrke også en meget vigtig faktor der siger noget om den generelle kvalitet om skærmen. Lysstyrke i skærmen er vigtig men det er kontrasten i selve skærmen også. En god og nem måde at se efter kvaliteten af dette på, er ved at finde en helt sort farve på skærmen. Jo sortere denne farve kan repræsenteres på skærmen jo bedre er det.

Lyd

Lyd er også vigtig for den gode oplevelse hos computeren og den er især vigtig hvis computeren skal bruges som en underholdningsmaskine. Hvor højt kan lyden komme op og hvor meget bliver den forvrænget af at komme op i de høje toner. Dette er altsammen ting, der her og i denne forbindelse bliver overvejet.

Fart

Farten på maskinen er vigtig. Jo hurtigere maskinen er til at starte fra dvale, til at blive tændt fra at være slukket, til at åbne programmer og så videre er vigtigt for at have en så tilfredstillende computer som muligt.

De fleste har formentligt oplevet at arbejde med en computer, der var langsom i optrækket, langsom til at køre de programmer, der var på computeren. Dette er en af de store parametre, der især kan spille ind for at give forbrugeren en dårlig oplevelse og en oplevelse, man ikke ser frem til. Det skal gerne være sådan at man glæder sig til at sætte sig ned foran sin computer for at få arbejdet eller blive underholdt, og det kan farten af computeren især gøre noget ved.

Her er specifikationer vigtige og der kigges bl.a. på tal som professorens størrelse, rams størreelse etc.

Sådan finder du den rette bærbar computer for dig

Når du skal finde den computer, der er den helt rette for de krav, du stiller som forbruger så er der flere ting, du bør tænke over. Det er ikke noget man bør fare ud at købe lige med det samme, det er hvertfald en ting, der er helt sikkert.

Find først frem til de ting, der er vigtige for dig. Hvis det er vigtigt for dig at du får en computer, der er billig men samtidig kan yde noget og være god til at køre nogle releativt tunge programmer på, så kan det være en ide at få anskaffet sig en af de billigere modeller.

Disse modeller har det dog ofte med at gå ned på nogle af de andre ting, og derfor skal man gøre op med sig selv om man har lyst til at få en computer, der måske ikke er ligeså flot eller attraktiv som sidemandens computer.

Dette er selvfølgelig op til en selv, men når man er ude og give så store beløb som dem man er her i testen, så er det ikke noget man lige behøver at beslutte så hurtigt som muligt.

Tænk over dine behov

Når computeren, der passer bedst til dine behov skal findes, så er det netop lige præcis det du bør tænke over: hvad er dine behov. Det lyder måske lidt banalt og endda trivielt, men det er faktisk noget, som mange glemmer at gøre.

Det viser sig at de fleste heller ikke kigger på specifikationer, når der skal købes, og det er noget af det vigtigste som man kan gøre. En god tommelfinger regel siger nemlig at når det er et stykke elektronik, som er så vigtigt for ens dagligdag og sågar også ens livskvalitet så er det altså i de fleste tilfælde værd at give lidt ekstra for at få anskaffet sig et produkt som man kan være glad og også stolt over.

Hvis man får en computer som man nyder at finde frem fra tasken og glæder sig til at vise frem til sine klassekammerater eller kollegaer så ved man med sig selv, at man har fundet den helt rette model.

Når det kommer til ens behov, så er det også en ide at tænke over, hvad man primært kommer til at bruge computeren til. I mange af de test der er kørt på computerne herover har der tit været tale om, at computeren måske er god til skolesegmentet, mens den kan være knap så god til andre brugergrupper. Find derfor ud af hvilke programmer der primært skal kunne køres på computeren.

Hvis aldrig du kommer til at røre et program som måske Photoshop eller et mere let program som Word, men derimod udelukkende kommer til at sidde på youtube og Netflix så er hardwaren og indmaden i computeren ikke det vigtigste du kan kigge efter. Med andre ord kan man altså være lidt mere kræsen og kun kigge efter designet, hvis det skal være en ren underholdningsmaskine.

Mangler du computer udstyr?

Når du skal købe din nye computer og du lige har lagt dig fast på et valg så tænk også over om du skal have noget ekstra udstyr.

Mange vælger at købe en ekstern skærm til computeren, så arbejdet kan foregå mere problemfrit fordelt på to. Andre vælger at købe nye højtalere mens andre ved med dem selv at den skal kunne bruges til gaming, og derfor er det vigtigt at få købt noget udstyr til dette formål.

Dette er givetvis også vigtigt at finde ud af før man overhovedet lægger sig fast på ens computer, da prisen for dette også hurtigt kan stige op i niveau.

Spørg dig selv til råds

Før du går ud og køber en ny computer så kan du også hjælpe dig selv lidt på vej ved at spørge dig selv om en række spørgsmål. Det kunne fx være:

  • Hvor højt er mit budget?

Hvis du finder frem til dit budget til at starte med så har du allerede hjulpet dig selv en hel del på vej for at finde frem til den rette maskine. Det kan desuden også hjælpe dig da du så ved om du har overskud i budgettet til at købe noget udstyr ved siden af.

  • Hvad skal maskinen primært bruges til?

Dette har været omtalt før i denne artikel, men før du kan finde den computer, der passer bedst til det segment du ligger i, og hvilke behov som den bedst kan løse, så tænk over hvad den primært skal kunne bruges til. Skal den udelukkende køre en masse hårde programmer, så er det nok en ide at gå op i en prisklasse, der ligger lidt højere oppe.

Hvis den derimod kun skal kunne køre programmer som ikke er de mest krævende så kan du allerede der lade dig selv gå ned til nogle af de billigere modeller, da det måske slet ikke er nødvendigt at du har en dyrere model.

Hvad koster en bærbar

Hvad koster en bærbar egentlig og hvor meget skal du regne med at slippe for at kunne få lov at hente en og kunne kalde den din egen? Det er et spørgsmål der kan være lidt svært at besvare, da det jo kan svinge meget, og som der nu er blevet snakket om i mange af hver enkelt test for de enkelte.

Man skal dog nok være forberedt på at skulle betale et sted mellem et par tusinde op til 6-7000 hvis man går efter nogle af de computere, der er blevet testet her.

Vi håber du finder den bedste bærbar til dine behov!

Det var alt for nu! Vi håber virkelig at du bruger tid og får researchet dig frem til den computer, der passer bedst til de behov og de krav, som du stiller til en fremtidig bærbar computer.

Det kan virke uoverskueligt når man først beslutter sig for at købe en ny computer. Der er rigtig mange valgmuligheder, og derfor vil jeg anbefale at du følger nogle af de tips som vi har skrevet om herover.