At have en god studie computer er som altid vigtigt for at man har det så let og får en så nem gang på sit studie som muligt. En studie computer behøver som regel ikke kunne de helt vilde ting, og de fleste bruger den derfor til basale ting som at skrive i word, tjekke mail og se Netflix og sidde på Youtube.

Hvis man vælger den rette studiecomputer så kan man komme ret langt ned i pris. Det nytter ikke noget at man går ud og bruger en masse penge på en studie computer, hvis man senere hen finder ud af, at det kunne være gjort en hel del billiger for en anden model, der måske havde helt de samme features.

Det prøver vi at lave om på, og her i guiden vil du finde de bedste studie computere. Bemærk at vi ikke har anmeldt dem selv, men det vi hos Bedstetech.dk derimod har gjort er at lave et stort research arbejde forinden for at finde frem til en masse testresultater på tværs af online magasiner og sites og derved give dig et overblik over de modeller, der er blevet bedst i test og har fået top karakter. På den måde kan du føle dig tryg i at købe en af følgende modeller, da alle har vist sig at score pæne karakterer!

Find Studiecomputere – Bedst i test

Vi har alle forskellige behov, og det gælder også når det kommer til studie computere. Nogle er hurtigere end andre og nogle kan fås til billigere penge. Andre går ind for det flotte design, mens andre måske mere går på kompromis på dette område, for derimod at kunne tilbyde flere funktionaliteter til samme penge.

Her finder du et overblik over fordele og ulemper ved de mange modeller, og en opsummering af, hvilke behov en given model er løsningen til. Senere i artikelen her vil du kunne finde svar på, hvordan disse er anmeldt, hvilke testkilder, der er benyttet og derudover en række ting, som du som forbruger kan tænke på, før du går ud og køber din studie computer.

 

Acer Aspire Swift One

Acer Aspire Swift er en rigtig fornuftig studiecomputer der brillere med et rigtig flot ydre, og så er den hurtig og pålidelig til de opgaver man serverer for den. Alt i alt en rigtig solid studie computer. Lad os se hvorfor!

I gang på ingen tid

Computeren starter meget hurtigt op, og det er bl.a. på grund af en SSD harddisk der gør, at den kører ekstra hurtigt.

Det hele bliver lagret på en 64 GB stor harddisk. Dette skal man bide mærke i, for det kan for nogle forbrugere være for lidt. Dog skal man også tænke på at meget forgår online i dag, og rigtig mange data ligger derfor online i skyen som på Google drev eller med Dropbox. Hvad der derfor er det bedste valg er op til den enkelte, og man skal her finde ud af, hvor meget data, der er værd at have liggende lokalt. Hvis du ikke kommer til at bruge din studie computer til andet end i skolen og når der skal ses film fra Netflix og lignende, så kan den være det rette valg.

God kvalitet over hele linien

Generelt er dette en budget studie computer, der ligger rigtig billigt. Dog er den stadig god at arbejde med, og ud fra kvaliteten af computeren kan man ikke se at prisen er i bund. Den har et tastatur, der har de helt rette “klik”, når de trykkes, og skønt touchpladen godt kunne være en anelse større og en lille smule mere responsivt i nogle tilfælde, så klarer den det generelt også godt.

Billig studie computer, til den kvalitets bevidste

Alt i alt er dette en fin og billig studie computer. De store fordele er en hurtig brugeroplevelse med et godt keyboard og en god skærm, mens den store ulempe er, at den kun har en harddisk med plads til 64 GB alt i alt.

Køb hos Wupti.com

 

 

Lenovo Yoga 720

Lenovo-Yoga-720

Her kommer en af de bedste studie computere der score flot i alle de større tests den er med i. Den har en 13″ stor skærm og så er det en 2-i-1 model, der også kan klappes sammen så man får en tablet at arbejde på.

Flot ydre med stærk ydeevne

Yoga serien fra Lenovo er især kendt for deres flotte design, og det kan derfor ikke undre nogle at denne model også gør det rigtig godt. Den har en minimalistisk ydre, som minder meget om en computer fra eksempelvis Apple. Den er ekstra tynd og kan derfor nemt haves med rundt til de ting, man skal. Den er bygget i aluminium og det føles derfor som en computer, der er stabil og er fyldt med kvalitet fra ende til anden.

Den fås i øvrigt i flere forskellige nuancer af grå, så det er værd at tage et kig på de forskellige muligheder, før man køber en.

Den indeholder i øvrigt et batteri, der kan holde i lang tid nemlig i hele 11 timer. Dette er blandt de bedste i testen og det er en rigtig flot holdbarhed, når man tænker på de opgaver man kan lave på computeren. Hvis man ser en masse film, skal man dog nok ikke regne med ligeså lang tid, men hvis det er studie opgaver som at sidde i Word eller lave research indenfor et bestemt emne på nettet, så kan den holde i lang tid frem uden at behøve en oplader.

Fint keyboard og masser af funktioner 

Denne computer kommer med et rigtig fint keyboard, der dog til tider måske kan føles lidt svag i trykkene. Knapperne føles responsive, men trykket kommer ikke altid lige langt ned, hvilket for nogen kan være et mindre irritationsmoment.

Derudover indeholder denne maskine også en række andre funktioner. Og i tablet mode kan den brillere med gode programmer der hurtigt og smart udnytter stylussen, så man får det meste ud af den.

Computeren er kraftig og kommer udstyret med en processor fra Intel af varianten i5. Den har i øvrigt en 256GB stor harddisk, der kører på SSD teknologien, og det vil betyde at den hurtigt kan skrive og læse fra hukommelsen, så man lynhurtigt kan få adgang til alle sine data.

Køb hos Wupti.com

Acer Swift 5

acer swift 5 studie computer

Dette er en tynd og flot studie computer, der er nem at have med rundt på grund af den tykkelse på faktisk lige under 1 cm. Det er en rigtig flot bedrift, og det gør for forbrugeren at den er eksta let at have med i tasken, og den er meget mobil til hvor end man skal bruge den.

Nem at have med rundt

Denne model har en skærmstørrelse på 14 tommer, hvilket gør den ideel som studiecomputer, da det er lige mellem 13″ som for nogle kan være for småt da det gør at man ikke altid har overblik over alle de vinduer man har behov og brug for på skærmen. Ligeledes kan 15″ være for stort for andre og derfor er 14″ ideel for mange da den ligger lige imellem og derfor kan klare de fleste opgaver.

Den har en stor touchpad, hvilket er rigtig lækkert. Den er nem at redigere rundt med, og den ekstra plads gør at musen altid kan navigeres lige præcis derhen hvor man øsnker det.

Den kunne til tider føles mere stabil, og dens hængsler ved skærmen føles ikke altid lige sikre. Dog er designet ellers enormt flot og den har et guld farve blandet med sorte paneler og det gør noget rigtig godt for den. Skærmen er ligeledes værd at nævne da det er gorilla glas og derved det samme som man kender det fra mange smartphones. Det gør den både stabil og sikker, og med Full HD opløsning så kommer man rigtig langt, og man føler altid at skærmen står skarpt. Dog kan der være småproblemer i direkte sollys, men det går desværre igen for mange af modellerne i testen.

Hurtig og stærk studie computer

På trods af at man her får en meget slank og fin studie computer så føles det ikke som om, man har gået ned på kvaliteten hvad angår hastighed og styrke i indmaden af computeren. Den er altid hurtig og man får altid input lige med det samme. Dette skyldes at der er 8 GB ram indbygget og desuden er alt lagret på en 256 GB stor SSD harddisk hvilket betyder at man kan komme til sine data enormt hurtigt og uden forsinkelser i de fleste tilfælde.

Den er desuden bygget på en Core i5 Processor og det gør at de fleste opgaver kan trækkes af computeren. Den kan derfor lave alle de almindelige ting og opgaver som man forventer af en studiecomputer, men den kan også mere avancerede ting som eksempelvis at arbejde med billeder eller video.

Køb hos Proshop

Asus VivoBook Flip 14

Asus Vivobook flip

Her har vi at gøre med en computer, der også egner sig utrolig godt til studiet. Den kan klappes sammen, så man får en tablet at arbejde med, hvilket er lækkert til visse opgaver, hvor der fx skal tegnes på skærmen.

Asus Vivobook flip har en flot skærm, og er hurtig til at registrere touch input. Den er tilpas stor til at man hele tiden har et klart overblik over de opgaver, der skal løses på skærmen.

Flot designet studie computer

Det er alt i alt en rigtig flot computer, der har et 2-i-1 design med altså både en computer og en tablet. Den kommer desuden med en styles der fungere rigtig godt, når den klappes sammen til en tablet.

Den har et clean aluminiums look, der er flot at kigge på. I øvrigt er det en relativt lille mode, der er nem og mobil at have med rundt og have med på farten. Den kommer let frem og tilbage i tasken og er derfor oplagt til den travle studerende.

Middelmådig performance og fart

Der hvor denne model kan halte bagud er med dens ydeevne, for det er ikke altid helt så stabilt og hurtig som nogle af de andre modeller man finder i testen og sammenligningen her. Hvis den overbelastes går det ud over farten og det kan til tider være trættende at arbejde med.

Dog er dette først et problem hvis man har mange programmer åbne på en gang, eller hvis det er et krævende program, som man arbejder med.

Tastaturet er lækkert at arbejde med, og så er det baggrundbelyst hvilket vil komme til gavn hvis man sidder i mørke omgivelser og arbejder.

Som konklusion er dette en rigtig fin studie computer, der gør det den skal og i øvrigt gør det rigtig godt ved at inkludere en tablet i pakken også, hvilket åbner op for en masse nye muligheder at arbejde på – især fordi på grund af stylusen som kommer inkluderet i pakken. Den har desuden et fint batteri der kan holde i omtrent 8 timer, hvilket er nok for de fleste.

Køb hos Wupti.com

 

Vælg den rette studie computer til dine behov

Det er selvfølgelig vigtigt at man får valgt den helt rette studiecomputer til de behov man har til den. Mange vælger at købe en studie computer når de starter på deres gymnasie eller måske på en ny uddannelse og det mest optimale vil helt sikkert være at deres computer kan forblive aktiv i brug så længe frem, og hvis man kan beholde computeren gennem hele studiet er det helt sikkert den rette man har fået fast på.

Hvis man skal ud at købe ny computer hvert år eller måske hvert andet så kan det hurtigt have en stor effekt på ens økonomi, og når man er på SU kan dette være ekstra svært at få råd til. Derfor bør det være af stor vigtighed for alle at få købt den rigtige studie computer i første hug.

Måske har du allerede fået øje på en model herover, som du finder attraktiv, og hvis dette er tilfældet så gælder det bare om at få købt den, men hvis du stadig er i tivivl så kan det hjælpe at tænke over en række ting, før du køber din nye computer.

Hvor stort er dit budget?

Dette er uden tvivl det første du bør få styr på. hvor stort et budget har du til at få købt den nye computer. Som man kan se herover i listen af de mange gode studie computere, så er der et stort udvalg af maskiner, og priserne svinger meget.

Priserne på en computer siger både noget om deres ydeevne, men for andre er det også på grund af det logo, der står på skærmen. Hvis man absolut vil købe fx en Macbook så skal man af med ekstra mange penge i forhold til det indmad man får i modellen. Det er igennem mange tests flere gange bevist at man ikke kan se den store forskel på ydeevnen hvis man sammenligner de mange modeller med hinanden.

Dog vil man nu ofte se at der er en sammenhæng mellem ydeevne og så den pris man betaler. For mange vil en billig studiecomputer heller ikke have så meget plads som nogle af de andre i testen. Det er især tilfældet ved nogle af de modeller herover. For god ordens skyld er der blevet inkluderet en model med 64 GB og hvis man tænker over det, så er det ikke mere plads end det, der ligger og findes på de fleste moderne smartphones. Det er op til den enkelte forbruger om dette er nok, men hvis man finder frem til at det lige akkurat kan bruges, så kan man komme ned i en rigtig fin pris.

Dog vil jeg på længere sigt ikke råde vores læsere til at købe sådan en model. Det er der flere grunde til, men primært så skyldes det, at man med sådan en model kan være sikker på at man i det lange løb kommer til at udskifte den. Vi får hele tiden brug for flere og flere GB at lagre vores data på, se bare vores ekstern harddiske test, og det kan derfor ikke undre nogen at skønt 64 GB for nogle kan virke af meget, så vil man hele tiden skulle have brug for mere og mere Dette skyldes blandt andet at man fx får flere og flere data i form af billeder, dokumenter fra skolen, og en masse andre filer.

Disse kan selvfølglig blive gemt i skyen, men dog er dette ikke altid den gode og lette vej at gå, da det derfor altid vil tage længere tid at hente data ned igen, og iøvrigt er det bare surt show, hvis ikke man har adgang til nettet. Dog er sjældent tilfældet og man vil opleve at der ofte er mulighed for at finde et WIFI hotspot hvor end man så befinder sig. Hvis du synes det lyder fristende med en computer, der udelukkende bruger internettet som et interface til at gemme sine data på, og hvor man i øvrigt kan få en computer, der kommer endnu længere ned i pris, så tag et kig på vores test af Chromebooks

Hvor meget betyder styresystemet?

Vi kommer til næste punkt, som kan være værd at tænke over. Som man kan se i testen herover så er alle de testede modeller, og de modeller der er fundet som de bedste allesamen brugere af Microsofts styresystem Windows. Dette er et rigtig fint styresystem og det er noget som de fleste helt sikkert har prøvet at bruge.

Man skal dog beslutte sig før eller siden om det er det man vil bruge eller om man hellere vil gå over til OS X som kører på Macbook computere. Som nævnt før i testen så skal man dog være påpasselig med lige netop disse modeller, da man ofte vil opleve at Apple er gode til at tage ekstra i prisen selvom man rent faktisk ikke for meget bedre specifikationer eller en hurtigere computer af den grund. Det er efterhånden ved at være mange år siden at Apple var kendt som den eneste spiller eller det eneste brand i hele verden, der gik op i at lave gode computere der var så bruger venlige som muligt. De andre som Asus, Acer og Samsung er efterhånden også ved at komme rigtig godt med ind i kampen og det betyder blandt andet at de har lavet nogle rigtig gode computere, som man rolig kan gå ud og investere i, uden at man på den måde går ned på kvalitet.

Hvor stort skal batteriet være?

Hvor stort et batteri der er behov for i din computer kommer også meget an på, hvilke krav du stiller til din studie computer. For mange så er det ikke nødvendigt med de helt store specifikationer her, da mange har adgang til en stikkontakt, de fleste steder man befinder sig henne.

Hvis du derimod ved med dig selv, at du ofte kommer til at arbejde steder, hvor der ikke lige er adgang til en stikkontakt, så kan det let være at du bliver nødt til at finde dig en computer, der kan holde lidt længere i batteriet. Dette er dog heller ikke svært for med nogle af disse computere, der får man adgang til en computer der kan holde i så lang tid som op til en hel dag, hvor den ikke behøver at blive opladt. Dette afspejles således også i prisen, og man er nødt til at give lidt ekstra, for dem, der har denne luksus.

Som nævnt er det dog for mange ikke nødvendigt og for de billigere modeller her i testen, kan computeren stadig komme op på et flot resultat af næsten 8 eller 9 timer. Og det er altså stadig nok til at man kan få arbejdet i lang tid, uden at man lige behøver at tænke over hvor man nu lige finder en stikkontakt.

Er designet vigtigt?

Er designet vigtigt for dig, så er det selvfølgelig en god ide at du kigger efter lige præcis de modeller, der opfylder de ønsker du har til udseendet.

For mange modeller gælder det at kvaliteten også har en direkte effekt på, hvor attraktiv maskinen er. Det nytter ikke noget at du har en maskine, der ser flot ud, men ligeså snart man løfter på den, vil man kunne mærke at den ikke holdes ordentligt sammen.

Design er langt hen af vejen subjektivt, men dog er der mange computere her i testen, der generelt overholder nogle rigtig flotte design standarder og lige for tiden er det især et aluminiums ydre, der er rigtig populært og det gør sig da også generelt rigtig godt på en computer.

Hvor stor en skærm vil du bruge?

Sidst er det vigtigt at tænke over hvor stor en skærm du har behov for. Hvis ikke du har brug for at have mange programmer åbne på en gang kan det være at du kan nøjes med en skærm der blot er 12″ eller deromkring. Det kan da også være at man bevidst går ned i størrelse fordi man på den måde får en mindre computer, som dog stadig kan trække og afspille de programmer man har behov for.

Omvendt så er der mange der vælger en skærm, der er lige en tand større. Den mest populære størrelse på en computer skærm i dag er dem, der er 13 tommer. Det kan skyldes mange ting, men det gør at med en skærm af denne størrelse har man for det meste overblik over alle de vigtige detaljer på skærmen, og det betyder også at man ofte kan få lov at have flere vinduer åbne på skærmen på samme tid uden at det betyder noget, eller uden at det bliver et problem.

Andre vælger at gå tanden endnu længere op. Dette er blandt de større laptops eller studie computere og her er man oppe i en størrelse på omkring 14 eller 15″. Det er ikke til at sige om det vil blive for stort i længen, men en ting er dog sikkert, og det er at rent bruger venligheds mæssigt, så vil denne mode ikke skuffe: her kan man nemlig have et stort udvalg af programmer og andet åbent på samme tid, og det gør derfor at man hele tiden har et passende overblik over, hvad der i grunden foregår på skærmen.
Hvis ikke du ved med dig selv helt præcist hvilken skærm du bør gå ud og vælge til dig selv, så kan det altid hjælpe at låne en andens computer. Måske du har en søster eller en bror der selv har en computer af de forskellige størrelser og det kræver derfor ikke meget tid foran computeren, før man finder ud af, hvilke behov man selv har til skærmen.

Sådan er den bedste Studie computer testet

Der er flere forskellige faktorer der har været vigtige i testen for at finde frem til de mange bedste studiecomputere. Mange af disse parametre nævnes i listen her, og det er som regel også dem, der bliver dømt ud fra i diverse testresultater. Dog er det forskelligt hvad der vægtes højst, og i mange anmeldelser er der nogle ting der er vægtet højere end andre. Med denne sammenligning som er fortaget i testen her, er det et bevidst valg at vi har prøve at samle så mange testresultater som muligt, og derudover prøvet at stille dem op, så de står relativt i forhold til hinanden og relativt i forhold til det formål at de skal benyttes som en studie computer.

Nogle af de vigtige faktorer kommer her.

  • Design. Design er vigtigt for rigtig mange forbrugere. Og det er især vigtigt til en studie computer, hvor ens computer kommer til at afspejle ens egen helt personlige stil. Mange af de studie computere der er med i oversigten herover, gør noget ekstra ud af at få skabt et så attraktivt design som muligt.
  • Hastighed. Hastigheden er også utrolig vigtig for de opgaver man skal lave, for hvis man har en langsom computer, så kan det hurtigt gå hen og blive en tør og kedelig oplevelse at skulle bruge sin computer. Når man tænker over hvor mange timer, man med stor sandsynlighed kommer til at sidde foran sin computer, så kan det ikke undre nogen at det er vigtigt at hastigheden her spiller en stor rolle.
  • Pris. Prisen er her også rigtig vigtig. Dog er det svært at se prisen uafhængigt at de andre faktorer. Prisen kan ses som den endelige bedømmelse, der fortæller noget om, hvorvidt det er en fair pris i forhold til alt det som modellen eller maskinen ellers indeholder. Det nytter ikke at have at gøre med testens billigste maskine, hvis det så samtidig viser sig, at det er noget værre bras man har med at gøre.
  • Kvalitet. Kvaliteten har meget at skulle have sagt. Hvis man har en computer, der flere gange går i stykker så bliver det urolig kedeligt at have med at gøre i længden. Man bør kunne sætte sin lid til at computeren kan klare lidt af hvert, og derfor er kvaliteten utrolig vigtig.
  • Touchpad. Touchpadden er den primære måde, som man kommer til at interagere med sin computer på. Mange vælger også at tilslutte en trådløs mus, og dette er da også en fin ide, dog er det for mange nemmere blot at benytte sig af touchpadden, og det er derfor vigtigt at denne er stor og hurtig til at reagere.
  • Tastatur. Tastaturet kan svinge meget i kvalitet hos de forskellige modeller. Hvis du går efter en studie computer, der er så tynd som mulig, så vær påpasselig med om tastaturet er godt nok. Det er nemlig ofte her man ser at producenterne går ned på kvalitet for at få plads til et tyndere design.
  • Skærm. Skærmen bør stå så klart og tydeligt som muligt, og den bør i øvrigt også være skarp og have gode kontraster.
  • Lyd. Lyden er også vigtig for mange, der udover at lave skolearbejde også kommer til at bruge sin maskine som en underholdnings computer, hvor der skal kunne afspilles musik fra og ses Netflix på.
  • Features. Jo flere features jo bedre, og som man kan se så er flere af de modeller, man kan læse om herover 2-i-1 modeller, der både fungerer som en normal computer, men også en tablet, hvis den klappes sammen.
  • Mobilitet. Hvor nem er computeren at have med rundt. Dette fortæller både noget om formfaktor og størrelse og så hvor solidt computeren er bygget.

Skal man vente til de nye modeller?

Bør du vente til de nye laptop modeller bliver udgivet? Dette er svært at svare på, men dog skal man huske at der hele tiden bliver udgivet nye modeller. Hvis man derfor hele tiden går og venter på at få den helt nyeste model, så kan det altså blive svært, eller med andre ord bliver man hurtigt skuffet igen, for ganske kort tid at man går ud og investerer i en ny studie computer, vil der være kommet en model der er lidt nyere og kan fremvise lidt bedre ydeevne.

Derfor er der som udgangspunkt ikke nogen grund til at vente. Det er ikke for sjov at de modeller herover er medtaget i testen – de beviser alle de kan deres kram til en fornem pris. Derfor behøver du ikke at risikere noget ved at investere i en af disse modeller, og der er derfor ingen grund til at vente på nyere modeller, der bliver udgivet senere i år.

Hvis du alligevel vil have en lille forsmag, på hvad der venter for i år, så kan du tage et kig på videoen herunder. Som man kan se, er det meget det samme som man allerede kender det. Dog kommer det selvfølgelig altid med få forbedringer som måske et nyt design eller at maskinen er gjort en anelse hurtigere med en nyere processor eller en større harddisk.

Vi håber du får glæde af din studie computer

Det var alle studie computerne for nu. Jeg håber at du har kunne bruge denne artikel til noget. Som sagt ligger der meget research arbejde bag, og det har ikke været let at finde frem til alle de bedste computere.

Hvis du er på nippet til at købe en studie computer, så tænk lidt over hvilke behov der er vigtigst for dig. Hvis du bare går efter den billigste så er det ikke så svært at finde en computer, der opfylder de helt grundlæggende behov, men husk nu også at tænke over hvor stor en harddisk du får brug for, hvor vigtigt designet er, hvor godt et keyboard den bør indeholder etc. Der er mange ting der er værd at tage med i betragtningen og overvejelserne når man skal have købt en ny computer, der kan ledsage en på resten af uddannelsen eller studiet.

Derfor må du have god fornøjelse i jagten på din næste studie computer.