tirsdag, april 7, 2020
Home Blog

En guide til valg af plænelufter

Plænelufter, vertikalskærer, mosfjerner – kært barn har mange navne. Ikke mange haveejere synes om mos i græsplænen, men der er heldigvis gode råd mod det genstridige ukrudt.

En plænelufter er en effektiv mosfjerner, som river op i græsplænen, så græsrødderne får mere luft – deraf navnet. Det øverste jordlag løsnes og samtidig fjernes også visne græsrødder, sneskimmel og mos.

Er du træt af din mosfyldte græsplæne? Så læs med og bliv guidet til valg af den bedste plænelufter til dig og din græsplæne. 

Hvad er en plænelufter? 

Selvom en plænelufter har flere forskellige navne, er der i udgangspunktet ingen forskel på de tre forskellige typer. De er opbygget på den samme måde og gør arbejdet ens.

En plænelufter fås i forskellige udformninger, både med benzin- eller elektrisk motor. På nogle almindelige plæneklippere kan du tilkøbe knivsæt, så denne også kan bruges som plænelufter. Her behøver du så ikke at investere i flere forskellige maskiner til din plæne. 

Til nogle havetraktorer kan du også købe mosfjernere, det er dog ikke det samme som en plænelufter. Dette er en rive, som river mos, blade og græs sammen, mens du klipper græsset. Denne metode er slet ikke ligeså effektiv, som en plænelufter.

På alle modeller er det muligt at justere skæredybden, så du bestemmer hvor langt ned i plænen knivene skal skære. Denne justering afhænger af, hvor meget mos, der er i plænen, og hvor dybt dette sidder.

Fordele ved brug af plænelufter

Fordelene ved at anskaffe sig en plæneklipper er mange. Den helt enkle og klare er, at du får en flot og sundere græsplæne, som du kan nyde i løbet af sommeren.

Hvis du køber en kombineret græsslåmaskine og plænelufter behøver du kun at gå græsset igennem én gang, hvilket kan være en fordel, hvis du har en meget stor græsplæne.

Fordelene ved at bruge en plænelufter, som også samler mosset op er, at du derved ikke behøver selv at samle det op bagefter. Maskinen klarer både at fjerne mosset og samle det op i en beholder.

Sådan vælger du den rette model

For det første skal du overveje, hvor stor maskinen skal være. Hvis du har en lille have, kan det være voldsomt at købe en stor maskine. Der er ikke nødvendigvis plads til en stor maskine i haven, men du har måske heller ikke brug for så store kræfter. Hvis du har en stor have med meget mos og tendens til filetering, skal du have en maskine, der kan tage ordentlig fat og er effektiv.

Når du kigger på maskinens specifikationer, skal du lægge mærke til, om den har forskellige indstillinger. Den skal kunne klippe i forskellige højder, og knivene bør være solide.

Om du skal vælge en elektrisk eller benzindrevet plænelufter afhænger af, hvor meget motorkraft, du har brug for. En benzindrevet maskine er kraftigere og derfor god til store plæner med meget mos. Disse kan dog også larme mere, så hvis du har en lille have og bor tæt på dine naboer, kan det være en fordel at vælge den elektriske udgave.

Når du skal vælge plænelufter, er det vigtigt, at den passer til dig. Det skal være ergonomisk optimalt for dig, da du kan komme til at gå med maskinen i lang tid. Det nytter ikke noget, at du får ondt i ryggen allerede efter 5 minutter. Hvis håndtaget er justerbart, vil det være nemmere for dig at tilpasse maskinen til din højde og drøjde.

På hjemmesiden: https://osmedhus.dk/plaenelufter-test-se-den-store-test-af-13-modeller/ kan du se en stor test af 13 forskellige plæneluftere, hvilket kan være en hjælp til at vælge den rigtige. Med de ovenstående råd i baghovedet ved du nu, hvad du skal kigge efter.

Vejen til haven du altid har drømt om

Vi har nu gennemgået de vigtigste faktorer, der skal overvejes, når du skal vælge en plænelufter. En plænelufter kan være vejen til den flotte græsplæne, som du altid har drømt om.

Det er altid en god ide at udse dig et par forskellige modeller og sætte dem op mod hinanden. Så får du et godt overblik over dem alle. Hvis du stadig er i tvivl, når du kigger på nettet, kan du altid få gode råd i din nærmeste forhandler af plæneluftere.

Kombiner god lyd og lækkert design med en moderne DAB-radio

Kombiner god lyd og lækkert design med en moderne DAB-radio

I gamle dage var der en ret skarp kontrast mellem god lyd og flot indretning. Dengang fyldte musikanlæg meget mere, og det var typisk ikke noget der pyntede synderligt på indretning. Sådan er det heldigvis ikke længere. Du kan få rigtig lækker lyd ud af ganske små højtalere, og mange af tidens DAB-radioer er samtidig designet, så de passer godt ind i en moderne indretning.

Skal din DAB-radio være minimalistisk eller retro

Der findes i dag især to retninger der går igen i moderne designs af DAB-radioer. Den ene retning er den minimalistiske, hvor du finder små kompakte radioer, som passer godt ind i de fleste indretninger. Typisk er det i farverne sort eller hvid, og der er skåret grundigt ned på alle unødige knapper og displays.

Den anden retning er DAB-radioer eller DAB+ i retrodesigns. Retro er også blevet meget populært og her gælder netop om alt andet end minimalisme. Der må gerne være smæk på farverne, og displays samt knapper og drejeskiver spiller oftest en fremtrædende rolle i det samlede udtryk. Disse radioer skal vælges lidt mere med omhu, fordi der kan være stor forskel på hvad der lige netop passer i dit hjem. Det er en klar modsætning i forhold til de minimalistiske modeller, som passer mere universelt ind i morderne indretninger.

DAB-radioer i alle prisklasser

Du kan efterhånden få DAB-radioer i alle prisklasser. Helt ned fra et par hundrede kroner til flere tusinde kroner. Prisen bestemmes af flere forskellige faktorer. Kvaliteten i elektronikken er naturligvis en vigtig faktor, men i andre tilfælde betaler du faktisk også en del for selve mærkets navn.

Hvis du kommer op i de højere prisklasser, får du typisk også flere spændende funktioner med i prisen. Der er lidt mere at lege med for drengerøven, mens mange af de billige modeller ikke kan meget andet end at skifte kanal samt skrue op og ned for lyden. Den ideelle DAB-radio til dig kommer langt henad vejen an på dit behov. Skal du bare have baggrundsmusik mens du arbejder, så kan en billig model sagtens leve op til dit behov, da lyden er ganske fornuftig alligevel. Hvis du derimod skal have en DAB-radio, som gerne må være dit primære musikanlæg, så kan det betale sig at invester lidt mere i en bedre lyd.

Når vi taler pris, så kan det altid betale sig at undersøge markedet online. Går du ind i en almindelig butik, så har du ikke nogen priser at sammenlige. Søger du herimod online, så kan du sammenligne priser fra mange forskellige forhandlere på ganske få minutter. Det betyder, at du oftest kan finde den bedste pris når du køber ved en webshop.

Brug eventuelt lidt tid på at sætte dig ind i kvaliteten af forskellige modeller ved at læse online tests af DAB-radioer. Så er du bedre udrustet til at vælge den helt rigtige DAB-radio til dig.

Alle fordelene ved at lægge den næste 7 kabale online

Det er rigtig hyggeligt at lægge en 7 kabale, men det kan være ret besværligt at skulle arrangere kortene, blande dem efter hvert spil og holde styr på det hele. Derfor kan det være en fordel at rykke sit 7 kabale-spil over på internettet. Her er det nemlig super nemt at sætte sig til at spille med det samme.

Derfor skal du lave en 7 kabale online og ikke i hånden

Der er selvfølgelig noget over at sidde med kortene, når man hygger sig med et spil 7 kabale, men det er nu engang mere besværligt. Fordelen ved at spille sine kabaler online er, at man hurtigt kan komme i gang med spillet og ikke ender med at bruge halvdelen af tiden på at blande kortene igen. Derimod kan du online fordybe dig i det hyggelige i at lægge en god kabale, når lysten melder sig. Det kræver ikke et spil kort ved hånden, og du kan bruge tiden på at få det hele til at gå op i en højere enhed. 

alle fordele ved online 7 kabaleLæg en 7 kabale på farten

Selvom et spil kort ikke fylder meget i tasken, kræver det god bordplads at lægge en 7 kabale. Kortene skal kunne ses ordentligt, og du skal kunne rykke rundt, uden at kortene bliver blandet sammen. Hvis du vælger at lægge din kabale online, kan du let tage et spil på din computer, tablet eller mobil, hvor end du befinder dig. Det kan være som tidsfordriv i offentlig transport, i sofaen om aftenen eller i haven en dejlig sommerdag. 7 kabale passer nemlig perfekt som dejligt tidsfordriv, der stadig holder hjernen aktiv. Samtidigt slipper du for at skulle hele bunken af mulige kort igennem, før du anerkender, at spillet er tabt. Online vil systemet nemlig fortælle dig, om du kan lave flere træk eller ej.

God hjernegymnastik

Hjernen har godt af at blive udfordret, og det kan en 7 kabale. Du kan blive helt opslugt af, at kabalen i sidste ende gerne skulle gå op. Det træner din hukommelse, og du er samtidigt godt underholdt af legen. Online kan du træne din evne til at lægge kabaler og samtidigt gøre det hvor og hvornår, du har lyst til et hyggeligt spil.

Hvorfor skal man lægge en Napoleons kabale på din smartphone?

læg napoleon kabalen på smartphone

Kabaler er en af de spil der aldrig går af mode. Det er endda så populært, at man kan hente kabaler til sin smartphone og tablet. Uanset hvilken kabale man lægger, er det god hjernegymnastik. Endvidere kan man slappe af, når man sidder stille og roligt og lægger kabaler. 

De mest populære kabaler 

Den kabale de fleste kender er 7 kabalen. Dog er Napoleon, edderkoppen og hjerterfri også, nogle af de mest spillede kabaler. Dermed ikke sagt at der ikke findes andre kabaler, for det gør der. Hvis du er ligeså stor fan af napoleon kabalen, så kan du lægge den helt gratis på napoleonkabalen.dk.

Styrk hjernen ved at lægge kabale på din smartphone

Det er der flere årsager til. For det første undgår man rod fra kortene på bordet, det er nemmere at styre elektroniske kabaler end det er at styre de fysiske kort. Endvidere kan man gå til og fra kabalespillet som man selv har lyst til. Det betyder, at hvis du er midt i et spil, men skal noget andet så kan du bare lukke det ned, og starte der hvor du slap. Endvidere er det nemmere at sidde i sofaen om aftenen med sin telefon eller tablet når man vil spille. 

Hjernegymnastik er aldrig en dum ide. Det øger koncentrationsevnerne, samtidig med det giver ro i hverdagen. Hvis man er på vej til at blive stresset, kan kabaler hjælpe dig. Selvom man sidder med sin telefon eller tablet, så skal man passe på med ikke at isolere sig fra sine omgivelser. 

Hvis napoleon kabalen ikke går op, må du ikke se det som et nederlag

Nogle af kabalerne er svære at lægge. Hvis ikke de går op, skal du acceptere at det nok bare ikke lige var den kabale eller den dag du skulle lægge den. Når du starter med kabaler, bør du afsætte tid til det. 

Sådan kan I bruge sjove apps til drukspil

bedstetech.dk

De fleste har prøvet at være med til en fest, hvor de ikke lige har fået sørget for kort, terninger mv., som ofte skal bruges til drukspil. Det er ikke en sjov situation at være i, hvis man gerne vil spille et drukspil. Hvis du har brug for lidt inspiration til, hvad man kan gøre i en sådan sammenhæng, så find drukspil her.

Det er dog ikke den eneste mulighed, du har. Du kan også finde et væld af sjove apps på din smartphone, der kan bruges i denne sammenhæng. Derfor kan du altid finde et drukspil, der kan spilles, uanset om det er til en stor fødselsdagsfest eller blot til en lille forfest med få gæster.

Et drukspil kan sætte gang i enhver forfest

Der findes flere måder at sætte gang i en forfest på. Hvis du gerne vil sætte gang i en forfest, så bør der dog ikke være nogen tvivl om, at drukspil er en god måde at gøre det på. Man behøver dog ikke længere kort og terninger, men blot en smartphone, da der findes mange apps, der gør det muligt for jer at spille drukspil.

Derfor er det selvfølgelig også en rigtig god måde at gøre det på. Det er dog især en fordel, hvis I sidder ved en fest, hvor I ikke har hverken kort eller terninger. Dertil giver det også mulighed for at udvide horisonten inden for drukspil en smule. Det kan være en nødvendighed, hvis I altid spiller de samme drukspil.

3 elektronik produkter du kan give din musiker-ven

Der er ikke nogen vej udenom, at elektronik i dag er en stor del af, at lave musik. Derfor findes der også flere typer af elektronik, der kan gives til en ven, der er musiker, hvis han eller hun har fortjent en gave.

1. Eltrommesæt

Hvis det er en gave, der skal gives til en ven, der har fortjent en stor gave, så er det værd at overveje at give ham eller hende et elektrisk trommesæt. Det er en formidabel gave, som mange også vil sætte stor pris på at modtage.

Det er dog vigtigt, at du ikke blot vælger et vilkårligt eltrommesæt. Det skal være af høj kvalitet, og det skal selvfølgelig fungere optimal. Derfor er det en god idé at vælge produkter fra Roland.

bedstetech2. Audio Mixer

Er din ven så dygtig en musiker, at han eller hun optræder med sin musik, så findes der flere typer af live-udstyr, der kan gives som en gave. Et godt bud kan fx være en Audio Mixer, der er en vigtig del af at optræde med musik.

Hvis du vil gøre det lidt mere personligt, så kan du få lavet et lille klistermærke, som du kan give med, som kan sættes på hans eller hendes Audio Mixer. Det kan fx være book på Festguru eller lignende, så gæsterne kan se, hvor de kan bookes, når de optræder.

3. Hovedtelefoner

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at hovedtelefoner ikke blot er hovedtelefoner. Hvis du beslutter dig for, at det skal være et par hovedtelefoner, der skal gives som gave, så er det meget vigtigt, at det ikke blot er et par vilkårlige hovedtelefoner.

Det skal selvfølgelig være nogle hovedtelefoner, der kan afspille musik i studiekvalitet, så de eksempelvis kan bruges til indspille musik i et studie eller deslige.

Find det bedste tech her.

De vigtigste teknologier til dig med kanin

vigtige teknologier til kanin

De vigtigste teknologier til dig med kanin. Find dem på listen her!

Mange af de produkter du finder på siden her kan findes på kaninbutikken.dk, der har alt hvad du skal bruge kaninudstyr.

En kanin-sitter

Du kender det godt. Du har en aftale eller et weekend ophold, og der er bare ingen, som kan tage sig af din elskede lang-ørede ven/veninde. Så hvad gør du? Hjælp! 

Og nu er hjælpen kommet. En ny platform, samler dem der mangler en dyre-sitter, og dem som gerne vil passe din kærlighed. Du kan vælge mellem hjemmebesøg eller mere end 24 timers house sitting. Du kan søge ud fra hvor i landet, du bor. Her kan du læse om de forskellige dyre-sittere, som har en profil, hvor de beskriver hvem de er, og hvorfor de har valgt at blive dyre-sitter. 

SmartFeeder

Nu bliver aftensmaden for alvor en nem sag. Undgå at overfodre din kanin, og glem aldrig at give din kanin dens peller, hvis du er sent på den  Med SmartFeeder får din kanin sin daglige portion peller og den helt korrekte mængde hver dag. 

Du kan enten fodre din kanin med et enkelt klik eller opsætte din SmartFeeder således, at din kanin fodre automatisk på samme tidspunkt hver dag. Når maden er serveret modtager du en notifikation om at ”aftensmaden er serveret”. SmartFeeder koster lige under 1000 kroner, og den kan købes på denne hjemmeside.

Spy-cam

Ved mere og bekymre dig mindre. Med et kamera kan du døgnet rundt holde øje med din kanin. Forberede dig på at alle bekymringerne forsvinder, fordi nu kan du altid tjekke ind og se, om din kanin har det godt. Sover den, får den spist og har den fundet den godbid, som du har gemt? 

Kameraerne findes i mange forskellige størrelser, prisklasser og med forskellige funktionaliteter. Anbefalingen herfra – den bedste og billigste – vil være at kigge på proshop. De har mange valgmuligheder, og så kan du finde det kamera, der passer dig bedst.  

Forkæl når du ikke er hjemme

Det værste er at være væk fra din langørede laban. Man kan ikke undgå at have lidt ondt indeni, når din kanin skal være alene hjemme. Men hvad hvis man alligevel kunne være der for din kanin, selvom du ikke er til stede? Tænk hvis man kunne forkæle sin kanin, selvom man ikke er hjemme? Det kan du nu. Petcubes er virksomheden bag en smart opfindelse, som gør, at du nu med et klik kan give din kanin en godbid, når du ikke er hjemme. Du kan følge din kanin med et kamera, og give din kanin en godbid, når den står lige foran maskinen, som giver en godbid. 

Den kan købes på petcubes hjemmeside.  

Giv en gadget med din nytårshilsen

Nytåret nærmer sig og for alle fanatikere som os, der elsker gadgets og elektronik, så er det en god ide at huske at give en lille tech gave med sammen med ens hilsen til familien, hvor man skriver godt nytår og den slags.

Hvorfor er det vigtigt at ønske dine venner og familie et godt nytår

Når du ønsker dem, føler de sig glade og ophidset den dag. Man kan leve godt og lykkeligt, hvis den person, der omgiver ham, også er glad. Del altid din glæde med andre, og det er også en måde at beskytte og opmuntre dem til i deres aktivitet. Nu kører mange efter deres stramme tidsplan og tilbringer ikke meget tid med familien. Når din tilknytning til dem er mere, føler de sig mere sikre og varme fra din kærlighed. De kan også forstå din pleje og kærlighed til dem. Du kan give dem en overraskelsesgave og materiale på det nye år. Du kan tænke over, hvorfor vi skulle have venner og familie i livet. Årsagen er enkel, da vi kom til jorden, vi var single uden at kende nogen. Men du skulle have flere mennesker på tidspunktet for din afslutning, og det vil kun være muligt, hvis du deler din kærlighed med andre.

Nytårsaften med nørderne!

Der er mange måder, du kan fejre aftenen sammen med dem. Den yngste kan gå på en klub eller pub med en ven. Der kan du danse eller synge sang fra aften til morgen. Når du er forelsket, så tag din elsker til et berømt sted og udtryk dit hjerte og gør det mindeværdigt. Lav nogle enkle tegninger og malerier, og skriv derefter til deres adresse. Saml folk, der bor i dit område eller lejlighed, udfører små begivenheder såsom spil, musikstole eller aktivitet, chit-chat i grupper. Du kan dele de ting, der skete i løbet af det aktuelle år om natten. Og beslutter også at stoppe med at drikke eller ryge fra det nye år. Lav så mange som en søgning for at finde det bedste hotel i nærheden af ​​dig, og inviter dine kolleger og pårørende.

Tip at huske til nytår

Planlæg altid at lave et sikkert og sikkert program på nytår, så alle kan nyde stemningen. Du kan også lave noget kage eller snack derhjemme og distribuere til andre, mens du ønsker det. Mange hoteller tilbyder særlige begivenheder den dag, så tag din elskede og spis middag med levende lys. Nogle udbydere tilbyder eller rabatter for par og familiemedlemmer som om fire kommer tre betaler tre. Du kan spare penge, mens du går til et sådant sted. Festen kan være blevet afholdt i huset ved at dekorere det med simpelt farvepapir og lys i haven, terrassen og balkonen. Sæt lidt musik og dans med din partner.

Derfor skal du købe det bedste elektronik til dit barn

elektronik til dit barn

Når det kommer til ens børn er det de fleste forældres store ønske at der altid er styr på det hele. I dag køber forældre udstyr og elektronik som aldrig før. Det værende sig elektriske løbehjul, babyalarmer, iPads, smarthpones og meget meget mere.

På grund af denne bølge af elektronik til ens børn er det også vigtigt at man hele tiden holder øje med, hvad der er kvalitet og hvad man bare bør springe over. Ofte hænger prisen sammen med kvalitet, det er et faktum som man ikke kan komme udenom, og selvom det på lang sigt kan komme til at gøre ondt på pengepungen så er der stadig en del fordele ved at bruge lidt ekstra penge. Disse fordele er både langsigtet og kortsigtet og vi tager et kig på nogle af dem herunder.

Hvis du har en baby og det elektronik eller de gagdets er til ham eller hende, så giver det især mening at købe noget af det bedste babyudstyr.

Det holder længere

Først og fremmest så er det en kendsgerning at det udstyr, der er dyre også som regel vil holde længst. Dette er ikke altid sandt, men det er som regel en god tommelfingerregel at benytte sig af.

Det gør både at man på lang sigt sparer penge, men det gør også at man ikke skal bruge tid på at kigge efter nye ting indenfor den nærmeste fremtid. Man sparer altså ikke kun penge, men så sandelig også en masse tid.

Sikkerheden er i top

Hvis du køber det elektronik, der konsekvent klarer sig bedst i test, så kan du også føle dig sikker i at det som regel er noget, der er lavet i høj kvalitet. Igen er dette ikke noget der altid gælder, men det gør det som regel. Og derfor kan du trygt lade dit barn lege med det eller benytte sig af det.

Hvis du vil have flere tips til at købe det bedste tech – både til børn og voksne, så kig videre her på bedstetech.dk.

Bluetooth højtalere er populære som aldrig før!

bluetooth højtalere er populære

Hej allesammen!

Det er på tide med en lille opdatering herfra. Vi har holdt sommerferielukket det meste af sidste måned, og det er formentligt også derfor du ikke har kunne finde så mange nyheder herinde på siden.

Det skal dog være slut nu, og nu er sommerferien slut og det betyder en masse nye spændende test-artikler der er på vej.

Har I nogle ideer?

Vi har dog brug for hjælp fra vores læsere, for tech og gadget verdenen udvikler sig hele tiden, og det vil derfor være en stor hjælp hvis vi kan høre fra jer, hvad der kunne være interessant at snakke mere om. For tiden er der en masse nyheder om el løbehjul og generelt alt hvad der inkludere el i navnet er ret “in”. En el løbehjul test er også i støbeskeen, men hvis der er andre ideer eller andre ting, der kunne være interessante så ville det være en sti hjælp at høre om!

Hvis man følger lidt med på tech sider som eksempelvis recordere.dk så kan man også hurtigt konstatere at der snart vil komme mange nye spændende produkter til markedet. Denne side er i øvrigt altid værd at gå ind og tage et hurtigt kig på, hvis man gerne vil forblive opdateret på, hvad der rører sig indenfor dette område.

Hvilken trådløs højtaler skal man vælge

En test, der dog helt sikkert snart vil blive lagt op på siden er en test af bluetooth højtalere, eller også kaldet trådløse højtalere, da det smarte ved dem netop er at de ikke kræver nogen ledning for at kunne spille musik og lyd fra fx en smartphone eller lignende. Testen er ikke klar endnu så indtil den er, kan du holde øje med side om bluetooth højtalere, hvor man også tester de bedste modeller.

At de er trådløse gør at rigtig mange af dem er meget portable og fleksible at have med rundt, og derfor er der opstået en kæmpe markede indenfor netop dette segment.

Faktisk bare her i Danmark har vi flere producenter af stærke modeller indenfor bluetooth højtalere og bl.a. kan nævnes mærket Sackit, der er kendt for at lave nogle enormt smarte modeller.