mandag, oktober 26, 2020
Home Blog

Bedste tablets til studerende

Måske er du lige gået i gang med at studere, eller også er du vendt tilbage efter en lang pause. Nu skal du til at tage noter igen og strukturere dem. En brugt tablet kan være en rigtig god idé, hvis du er træt af blyant og papir og savner lidt flere features i undervisningen. Det er også fremragende at læse på. Forberede dig til studiet med en ny, brugt tablet. 

En tablet kan vise sig at være guld hver i livet som studerende. Den kan hjælpe dig med at holde styr på alle dine noter og er et fremragende værktøj, når du skal lave mindmaps, brainstorme og læse. Lad bøgerne og papiret ligge derhjemme og find de bedste android tablets, du kan tage med i stedet for.  

Det kræver forberedelse at studere. Mens nogen foretrækker den gode, gammeldags måde med blyant og papir, så kan en tablet spare dig masser af plads i din rygsæk. Bøger er ikke længere det letteste at slæbe på, men en android tablet vejer en brøkdel af, hvad flere bøger vejer tilsammen. 

Bliv en bedre studerende med en tablet. Foto: Unsplash

Find din tablet billigt og brugt 

Fordi en tablet er brugt, betyder det ikke, at den behøver være slidt. Og så kan du finde den helt automatisk til en billigere pris, end hvis du skulle købe den helt fra ny. Du får stadig masser af power i et flot og lækkert design, der kan hjælpe dig igennem uddannelsen og strukturere det hele for dig. 

Senere i livet, hvis din tablet stadig fungerer, kan du også bruge den i professionelle sammenhænge som undervisning, kurser eller andet. Det er et værktøj, som du nemt og enkelt kan tilpasse din dagligdag afhængigt af, hvordan den ser ud. Find din tablet allerede i dag og bliv klar til studiestart med det samme.  

Dette PS5 tilbehør bør du investere i

Spil og VR

PlayStation 5 udkommer i midten / slutningen af november, og det er derfor en oplagt julegave til alle spilleglade folk. 

Der kommer udover selve konsollen naturligvis også en masse tilbehør, som du bør investere i, hvis du vil have den fulde oplevelse. Herunder følger en oversigt over udstyr til PS5. Du kan med god grund skrive noget af dette udstyr på din ønskeliste. 

Som med stort set alle andre spillekonsoller er det uundgåeligt, at du skal investere i tilbehør til den nye PlayStation, når den udkommer. Det er ikke alt udstyr, der er must-haves, men generelt er der god grund til at investere i udstyret, hvis du vil have så meget som muligt ud af din spilleoplevelse.

Herunder bliver du præsenteret for det tilbehør og udstyr, du kan købe til PlayStation 5, når den bliver udgivet. Der er god grund til at glæde dig, for der er lagt i ovnen til en ordentlig omgang, som ikke er set lignende før.

Controller

Det første du bør investere i selvfølgelig er en PS5 controller, som bliver lanceret sammen med den nye PlayStation. 

Den nye DualSense controller har fået et nyt design, der gør, at den ligner noget fra fremtiden – præcis som det er tilfældet med den nye konsol.

Det sorte og hvide design, controlleren udgives i, er meget mere minimalistisk end det tidligere design, og det kommer til at passe godt ind i stort set alle hjem. Du skal tilkøbe en controller, hvis du forventer at spille med venner eller søskende og derfor ikke kan nøjes med den ene controller, der medfølger ved køb af konsollen. Du kan i samme ombæring overveje at købe en controller dock. 

VR udstyr

Det forventes, at PlayStation 5 vil byde på en forbedret VR funktion, hvorfor du naturligvis ikke skal snyde dig selv for VR til PS5, hvis du vil have den ultimative oplevelse. 

Der er endnu ikke blevet frigivet meget information omkring, hvad du kan forvente dig af den nye konsols VR funktioner, men meget tyder på, at du godt kan glæde dig. Ud fra PlayStation 5’s specifikationer burde der være garanti for en god VR oplevelse.

Fjernbetjening

Som en ny feature kan du nu også købe en fjernbetjening til din PlayStation 5. Den kommer til at minde om noget, der er produceret af Apple, fordi den er så minimalistisk, men den fungerer altså sammen med din PlayStation 5. 

Det der er mest interessant ved denne fjernbetjening er ikke, at der nu er en fjernbetjening tilknyttet. Det er, at der er en mikrofon indbygget i den, som du kan bruge til at navigere rundt i de medier, der ligger på konsollen.

Fjernbetjeningen kan naturligvis godt undværes, da du sagtens kan bruge din controller til det samme som fjernbetjeningen. Ønsker du at bruge din PlayStation 5 som en multiemedieenhed, er det dog en god idé at investere i den. 

Derfor skal du læse jokes på din smartphone

Derfor skal du læse jokes på din smartphone hver dag

Det er vigtigt at grine – og det er vigtigt, at du gør det hver dag. Hvis du gerne vil kunne grine på livet løs, så er der ikke andet for, end at læse nogle sjove jokes på nettet. Det er der et væld af muligheder for at gøre, da du kan finde rigtig mange sjove jokes på nettet. Derfor vil der også være mange, der falder i din smag.

I og med, at du kan finde et stort udvalg af jokes på nettet, så kan du også altid finde et stort udvalg af jokes, som du kan grine af. Hvis det er noget for dig, så læs jokes og vittigheder her, hvor der – med garanti – også er noget for dig. Det bedste af det hele er, at du kan læse de mange jokes direkte fra din smartphone.

bedstetech

Din smartphone giver dig mulighed for altid at grine

Det er ikke alle, der er enige om, at en smartphone er en god ting. Uanset hvad, så kan man dog ikke ændre på, at det er noget, der giver dig mulighed for at grine, når du har lyst til at grine. Du kan nemlig altid finde nogle nye jokes, som du ikke har læst endnu, som du kan grine over, uanset hvor du befinder dig henne.

Som der også er givet udtryk for herover, så er det vigtigt, at du griner hver dag. Der er flere studier, der har vist, at hvis du griner hver dag, så er du også gladere på daglig basis. Derfor er det også dét værd, at du giver dig til at læse nogle sjove jokes. Især da det er nemt at finde disse, uanset om du er i stuen, i bussen el.lign.

Man kan aldrig grine for meget

Der er ikke noget, der hedder at grine for meget. Derfor skal du ikke tøve med at læse jokes på nettet. Det kan også fungere som en glimrende form for underholdning, når du er på farten. Det er fx noget, der gør sig gældende, hvis du er med bussen, toget eller deslige.

Dine medarbejdere sætter pris på ergonomiske skriveborde

Hvordan får man glade og mere effektive medarbejdere?  Med de her kontormøbler!

 Statistikkerne taler sit tydelige sprog – og resultaterne er nedslående: Danskerne bliver mere og mere inaktiv: Vi sidder ned på arbejdspladsen 8 timer om dagen, hvorefter vi sætter os ind i bilen eller bussen og kører hjem og endeligt slutter vi dagen af henslængt på sofaen, inden vi går i seng. Det bliver til rigtig mange inaktive og stillesiddende timer på et døgn. Og det har mange (kedelige) konsekvenser for både den enkelte og samfundet. Inaktivitet kan føre til sygdomme, give en lang række skavanker og gøre arbejdslivet umuligt at holde ud. Heldigvis kan der gøres meget præventivt for at undgå skader og skavanker, og enhver arbejdsgiver bør taget det ansvar seriøst og sørge for, at alle ansatte arbejder under de ideelle betingelser for at undgå slid i kroppen eller permanente smerter i ryggen, for eksempel grundet en dårlig kontorstol eller musearm som følge af dårlig, uhensigtsmæssigt positurer ved computerarbejde.

 

Vi kan forebygge rigtig mange skader og skavanker ved at arbejde ergonomisk

Derfor er det vigtigere end nogensinde før, at danske arbejdspladser investerer i gode, effektive og ergonomiske skriveborde og stole til deres ansatte. Det forebygger skader og dermed undgår arbejdsgiver at få sygemeldinger grundet dårlig ryg, hold i nakken eller kronisk hovedpine hos de ansatte. Med ergonomiske skriveborde får medarbejderne mulighed for at variere måden de arbejder på ved at skifte mellem stående og stillesiddende arbejde, og holder dermed kroppen og blodomløbet godt i gang. Ergonomiske skriveborde er dyrere end almindelige skriveborde, men det er en udgift der hurtigt viser sig at være alle pengene værd, dels på grund af den forebyggende effekt af skader og slid grundet dårlige positurer og dels ved øget arbejdsglæde når man netop ikke får ondt – og dét betyder større arbejdsaktivitet og -glæde hos dine medarbejdere.

 

Investér i dine ansatte – det betaler sig

Der kan ikke herske tvivl om, at arbejdsforholdene på en arbejdsplads påvirker de ansattes trivsel i meget høj grad. Med ergonomiske kontormøbler, hæve/sænkeborde og skrivebordsstole med ordentlig støtte til lænd og ryg, skaber du de bedste betingelser for bedre trivsel blandt dine medarbejdere og dermed et sundt og frugtbart arbejdsmiljø.  

 

Små ændringer med stor effekt

Det har direkte konsekvenser for sundheden, når man har mange timers stillesiddende adfærd hver dag. Heldigvis kan det nemt forebygges og bare få minutters afbræk i løbet af arbejdsdagen kan have positiv virkning og forebygger fysiske skavanker. I kan eksempelvis skabe en kultur på arbejdspladsen hvor daglig motion bydes velkommen. Eksempelvis med walk & talk møder, så I går en tur frem for at sidde ned, når I afholder møder. Selv mikropauser i det daglige arbejde er med til at styrke sundheden og I kan vælge at flytte rundt på tingene, så man skal gå længere for eksempelvis at komme til kaffemaskinen.

 Kort sagt: Dine medarbejdere sætter pris på ergonomiske arbejdsforhold, ligesom du sætter pris på raske og sunde medarbejdere – for det er effektive medarbejdere.

3 tech ting du kan give studenten i gave

Alle unge mennesker elsker teknologi. Her får du inspiration til tre tech ting, som du kan give studenten i gave. Udover tech ting er det dog også nødvendigt at have ”gammeldags” udstyr. Derfor kan du købe en moleskine notesbog.

Det praktiske

Det er altid en god ide at købe noget praktisk. Så køb lommeregner, når de bliver studenter. På den måde kan de også bruge gaven til noget fornuftigt og til deres videre uddannelse.

Det sjove

En sjov lille teknologisk dimsedut kan være en meget god ide at give til den unge. Det kan for eksempel være, at de trænger til nogle nye trådløse høretelefoner eller måske endda en ny mobil. 

Hvis gaverne er lidt store og dyre at give selv, så kan du altid slå dig sammen med andre om at købe den. Den unge er såmænd blot glad for at få tingen.

Det nyeste

Teknologien udvikler sig med lynets hast og der kommer altid nogle nye sjove ting frem på markedet. Hvis den unge person er meget glad for teknologi, så kan du eventuelt prøve at undersøge hvad det allernyeste er og så købe det til dem. Den tech-glade unge person vil med garanti blive glad for at få det nyeste af det nyeste.

Så hvorom alt er, så er der rigtig mange forskellige gaver der kan gives. Som man kan læses her er der noget for enhver smag. Det er også vigtigt for det hele det gælder om at finde noget, der kan gøre at studenten åbner gaven med et kæmpe stort smil på læben. Derfor bør du også gøre lidt ekstra for at finde frem til den rette løsning. Så hvis du har været ude og købe ind og ikke kan finde en gave så mist ikke modet. Hvis man lige giver den en skalle så skal der nok dukke ideer op. 

Selv den bedste tech kan gå i stykker

I dag har vi mere tech end nogensinde før, og man skulle måske tro, at det var nærmest umuligt at ødelægge de forskellige gadgets. Fordi det koster mange penge, bliver det desværre ikke usårligt. Her kan du læse mere om, hvad du skal gøre, når dit tech går i stykker. 

Hvad kan der ske med mit tech?

Alt kan ske! Det er det der er så skræmmende. Der hviler en slags evig trussel over, at du lige pludseligt kommer til at miste din telefon ud af hænderne, på vej ned trapperne til metroen, eller komme til, at miste den i vand. Det er en trussel, fordi vi ser det ske hele tiden. Det er få mennesker de rar prøvet, ikke at få noget tech ødelagt, på den ene eller den anden måde.

Mange tror, at dyr teknologi gør at det ikke kan gå i stykker. Desværre er et stort prismærke, ingen garanti for at det holder i længere tid end noget andet. Det er der kun din garanti der kan stå inde for, når du køber ny tech. Der er dog en del ting, der anses for ta være selvforskyldte, så du ikke bare lige kan bruge din garanti når noget går galt. Det kan for eksempel være, at der kommer fugt ind i din Macbook eller iPhone. Når du skal få noget repareret hos macbutikken, så tjekker de med en fugtindikator, om maskinen eller telefonen, har været udsat for fugt. Hvis den har det, selv i den mindste grad, så får man i de fleste tilfælde ikke lov til at bruge sin garanti, men må selv betale for reparation. Det kan jo blive en dyr affære.

Husk autoriserede reparationer

Hvis du skal have foretaget en reparation af mobil, er det svært vigtigt at du sørger for at det er en der bruger autoriserede reservedele, så du stadig har din garanti. Det kan være meget billigere at få sin telefon eller sin computer repareret andre steder end der du købte dem, men da skal du for al del sørge for, at du kan sikre at beholde din garanti efterfølgende.

Det er nemlig sådan, at selv den bedste tech kan gå i stykker helt uventet, og da er det en god ide ta vide, hvad man skal gøre. Det er ikke sjovt når noget går i stykker, blandt andet fordi vi er blevet så afhængig af vores hverdagsteknologi, men også fordi det stort set er noget af det dyreste vi ejer. Det føles dermed som man mister en masse penge, når man ved et uheld smider sin telefon på jorden, og skærmen knuser i mange dele.

Der er ingen garanti, der kan sikre dig mod uheld, og derfor er det godt at være godt forberedt, hvis der nu skulle ske noget med dit tech. Din computer kan lige pludseligt stoppe med at virke, og din telefon kan glippe ud af dine glatte hænder i morgen. Da skal du ikke gå i panik, men tage dit tech til nogen, der sørger for at du kan beholde din garanti og som bruger de dele der skal til.

Luk ikke hvem som helst ind – En dørtelefon med video kan være løsningen

Kan du virkelig være helt sikker på, hvem der ringer på døren? Det rigtige svaret er nej. Man kan aldrig være sikker på, at dem der ringer på er den de siger de er, og derfor er det en god ide at anskaffe sig en dørtelefon med video. Her kan du læse mere om, hvorfor det er så smart. 

Bliv tryg i dit eget hjem

Der er mange der ikke føler sig trygge i sit eget hjem. Hovedårsagen til dette handler i stor grad om indbrud, men der er også mange der føler sig utrygge når de selv er hjemme. Når vi ikke er hjemme, er da indbrudstyver gerne slår til, men det er dermed ikke sagt, at det kan komme uvedkomne når du befinder dig i dit eget hjem. Det kræver dog, at du slipper dem ind. Man kan jo i virkeligheden udgive sig for at være hvem som helst når man ringer på. Der er flere grunde til, at man slipper nogen ind, som man ikke kender.

Vi slipper gerne postbuddet ind, der kommer med pakker der skal signeres for, og reklamer og aviser plejer også at ringe på, for at blive sluppet ind. Alt en uvelkommen gæst skal gøre, er at udgive sig for at have et ærinde. Det er nemt når man kun kan høre personen der ringer på, og man i princippet kan udgive sig for, at være hvem som helst.

Løsningen er dørtelefon med video

Med en ny dørtelefon med video, kan du meget nemmere få bekræftet at dem der ringer på er den de siger at de er. En dørtelefon med video lader dig se den person der ringer på, og du kan også bede om at se ID, inden du slipper personen ind. Det er bedre at være sikker, end at spørge for meget, og dørtelefon med video giver helt klart en ekstra sikkerhed. På den måde slipper man ikke uvedkommende ind, hverken hos dig, eller i opgangen til dine naboer.

3 gode elektronik gaver til fødselaren

Det er ikke alle, der har nemt ved at finde på en god gave, når de skal finde en gave til en fødselar. Hvis det også er noget, du kender til, så kan du dog heldigvis finde lidt inspiration her på siden. Hvis du skal finde en god gave til én, der godt kan lide elektronik, så finder du tre gode gaver herunder.

Derfor er der sandsynlig også én af de tre produkter herunder, som du kan bruge som en god gave. Du skal dog være opmærksom på, at der er stor forskel på, hvor stort et budget, der er behov for, for at kunne give de enkelte produkter i gave. Derfor er det vigtigt at være bevidst om dit budget.

1. En Bluetooth-højttaler

Hvis der er noget, alle burde have, så er det en Bluetooth-højttaler. Det er så nemt at lytte til musik, hvis det ikke kræver andet, end at man sutter sin mobil eller PC til via Bluetooth. Derfor er det også noget, som alle bør have. Endvidere bør den være transportabel, så man nemt kan have den med sig rundt omkring.

Det er dog vigtigt, at du er klar over, at der er stor forskel på, hvad en Bluetooth-højttaler koster. Hvis det skal være en højttaler, der kan bryste sig af en høj kvalitet, så er du nødt til at betale for det. Det er dog bedst at give en højttaler, der er af en vis kvalitet, da lyden ellers vil være dårlig.

2. En powerbank

Hvis der er noget, som alle har prøvet, så er det at løbe tør for strøm, når de skal bruge deres telefon. Er det også noget, du har prøvet, så vil du med garanti gerne være det foruden. Sådan er du sikkert ikke den eneste, der tænker. Derfor kan en powerbank også fungere som en glimrende idé til en god fødselsdagsgave.

Det er i høj grad et godt valg for dig, der ikke har et stort budget, da du kan købe en powerbank til mellem 100 kr. og 200 kr. Hvis du gerne vil forsøge at holde prisen lidt i bund, så er dette et godt valg. Du kan vælge at lægge et personligt fødselsdagskort ved, som kan gøre det til en endnu bedre gaven.

3. Et par høretelefoner

Det er de færreste, der ikke bruger et par høretelefoner i ny og næ. Nogen bruger dem dog oftere, end andre. Hvis du ved, at du skal finde en gave til en fødselar, der elsker at lytte til musik, så er det en god idé at købe et par høretelefoner. Du skal dog være opmærksom på, at det samme er gældende som for en højttaler.

Hvis du skal købe et par høretelefoner, så er du ofte nødt til at investere en vis sum penge, hvis du vil sikre, at du får en god lyd. Derfor er det også en gave, der egner sig bedst til dig, der er villig til at give gave for et relativt højt beløb. Du kan godt finde billige høretelefoner, men de er dog sjældent pengene værd. Dem kan du finde på power.dk.

Hvilken julegave skal man give til tech nørden?

Den søde juletid sig nærmer, og du skal købe gaver, men hvad skal du købe til den tech nørd du kender? Det kan måske vise sig at vedkommende også er et legebarn, og hvordan drejer man den så?

Du kan naturligvis gå all-in og købe den nyeste og smarteste smartphone på markedet, men det har det med at koste lidt mere end de fleste er villige til at betale for en julegave, en anden overvejelse kunne være om vedkommende også godt kan lide mekanik – gode gammeldags modeller eller konsoller der er gengivelser af gammeldags computere.

Husk at der er forskel på voksne og børn

Selv om du gerne vil anskaffe en hel masse gaver af teknisk herkomst, så tænk lige over hvem du køber gaven til, der er nemlig forskel på nytteværdien om du er barn eller voksen.

For eksempel vil børn måske sætte stor pris på ting som en digital pensel, en fjernstyret robotbold eller noget gakket som en kuglepen med stød i, mens voksne nok vil sætte mere pris på for eksempel en fuglekasse med kamera eller luftpumpe med trykmåler.

Hvis det skal være lidt retro, så kan du faktisk også købe en LED-lampe hvor bogstaverne skriver Central Perk, og hvis du er gammel nok, så ved du hvilken serie det navn dækker over.

hvad giver man technørden julegave

Er julesange nok?

Man kan også spørge sig selv om hvorledes at det kan nytte noget at give en gave, for det at holde jul i sig selv er ofte nok og den gode stemning bidrager med rigeligt af gode minder. Her er der fx en masse julesange som også kan bruges til at lette stemningen, men man kan nok ikke komme udenom at for mange så er det også julegaverne der hiver. Derfor kan man altså have nok så mange kendte julesange med, men selvom man vælge at synge en god klassisk sang som fx Bjældeklang, så skal man altså også give technørden noget ekstra godt.

Der er mange muligheder, også prismæssigt

Husk at bare fordi du er ude efter en tech-gave, så behøver det ikke koste spidsen af en jetjager, du kan sagtens få både fede og sjove gaver til folk i alle aldre, og så tilpas specielle at modtageren vil huske, hvem der kom med gaven, længe efter det er sket. Og det er netop sådan, man definerer den perfekte gave.

Selv sådan noget som en ordentlig kvalitet i Virtual Reality er blevet til at betale for normale dødelige, naturligvis er der forskellige varianter og kvaliteter, men lige som med alt muligt andet, så er der sammenhæng mellem penge og kvalitet.

Svømmeapps – 2 super gode apps til svømmere

Dyrker du svømning? Måske svømmer du meget i den lokale svømmehal i din fritid, eller måske dyrker du endda svømning på højt plan. Hvis svømning fylder meget for dig og din hverdag, bør du læse med her. 

Det kunne jo være, at du ledte efter midler og metoder til at hjælpe dig i din træning. Her er du heldig, for der findes faktisk et hav af redskaber, der kan hjælpe med at træne dig til en stærkere form eller en bedre teknik, når du er i vandet. I dag foregår rigtig meget læring gennem elektronik som smartphones, og svømning er ingen undtagelse. På din telefon kan du nemlig finde masser af gode apps, der kan hjælpe dig til at blive en bedre svømmer. Læs med herunder og få to gode bud på svømmeapps.

1. Myswimpro – din personlige svømmetræner lige i baglommen

 Til dig, der elsker struktur i din træning er Myswimpro et fantastisk bud på en god svømmeapp. Denne app er et super godt redskab til at organisere dit træningsprogram, så du kan få det allerbedste udbytte af din svømmetræning. Myswimpro er nemlig ligesom en personlig svømmetræner. 

Men i stedet for at stå på kanten af bassinet er den på din telefon i din lomme. Det smarte ved denne app er, at du kan få skræddersyet et personligt træningsprogram, der passer lige netop til dine behov og til dit svømmeniveau. Bare indtast dine træningsoplysninger til app’en, og så klarer den resten. 

Indtast for eksempel din rekord på 100 meter, din vægt, din alder, om du ønsker at komme i bedre form, forbedre din svømmeteknik eller svømme hurtigere og så videre. Ud fra disse oplysninger udarbejder den et træningsprogram med øvelser, der passer lige præcis til dig. 

2. Livetiming – til dig der dyrker konkurrencesvømning 

Hvis du er konkurrencesvømmer denne app helt klart et must. Stort set alle der dyrker svømning på konkurrence niveau har Livetiming. Denne app, der har eksisteret i over femten år, giver dig mulighed for at få det helt store overblik over lister, baner og heats til svømmestævner landet over. Find denne svømmeapp og mange andre på dette link.