Chromebooks kan varierer meget i kvalitet. De er billige og samtidig gode at bruge for mange, der vil have let adgang til de mest benyttede funktioner. Her kan du se en test af de bedste chromebooks.

Chromebooks er fine alternativer til brugeren der ikke behøver at få det hele ud af deres computer – eller med andre ord, ikke har brug for alt den processor kraft som mange større og dyret modeller tillader det. Her i guiden finder du de bedste og billigste Chromebooks, og vi vil for hver model komme med en liste af grunde for og imod.

Ulempen ved mange chromebooks er netop at de kun fungere online. Dette gælder ikke for alle apps, da der er et større og større katalog af apps, der også fungerer når computeren er offline. Dette har den fordel at indmaden i computeren ikke behøver at være så stærkt som mange andre computere og det kan ses i prisen. Af den grund vælger mange også en Chromebook som deres studiecomputer, men man skal dog altid være påpasselig, for hvis man oplever at sidde et sted hvor internettet ikke er det bedste, så vil man ofte kunne opleve mange irritationsmomenter med denne form for computer.

Er du derfor på en skole, hvor internettet ofte er dårligt og svingende, så kan det være du bør overveje en anden computer. Det kommer dog helt an på forholdene, og som sagt så er der også et stort udvalg af Chromebooks som hver har deres fordele. Så det vil helt sikkert være muligt at finde en, der falder i lige netop din smag. Den helt store fordel ved Chromebooks er prisen og så for mange er det også designet. Designet på en Chromebook er ofte tyndt, da det meste af de ting der bliver afspillet på computeren forgår over nettet. Dette er dog detaljer, som du i de fleste tilfælde ikke behøver at kende mere til, og derfor kan du bare nyde den glatte betjening af din Chromebook.

Nå, det var vist også en alt for lang introduktion. Lad os tage et kig på disse Chromebooks, der er dømt Bedst i test.

Oversigt over de bedste og billigste Chromebooks

Her kigger vi på de mange Chromebooks, der er blevet testet. For hver en Chromebook er funktioner og diverse andre ting blevet testet igennem. De modeller, vi ikke har haft adgang til, har vi fundet en oversigt over hvad andre anmeldere mener. Dette er derfor en oversigt som du kan bruge som guide, til at vælge lige netop den Chromebook, der falder bedst ind i din smag og vil passe bedst til de behov du stiller til din fremtidige computer. Og det er vidt forskelligt for person til person, så lad os tage et kig på disse billige og gode Chromebooks til prisen!


Dell Chromebook 3380

Dell chromebook

Dell Chromebook er en flot computer og til relativt billige penge. Det er i første omgang en arbejdscomputer, som kan bruges i de fleste henseender. Designet er smukt med en mørk overflade, der dækker hele computeren.

Skærmen fylder 13,3 tommer, og det er altså nok for de fleste til at kunne komme rundt omkring og se hvad der sker på i de fleste apps. Battertiden følger et flot snit og det vil for de fleste være muligt at få den presset op på de 10 timer, som producenten bag også reklamere med. Dog har det vist sig for mange og for nogle af de tests, der er blevet fortaget af computeren at man ved let brug, som hvis man sidder i tekstprogrammer, og apps, der generelt ikke er så belastende for selve maskinen at trække, at det faktisk vil kunne være muligt at få den trukket helt op på 15 timer. Dette skal man dog ikke regne med, hvis man kommer til at bruge mange af internet funktionaliteterne, hvilket man jo ofte kommer til at gøre på sådan en computer, da det ligger i naturen for en Chromebook.

Tastaturet er også værd at knytte et par ord til. Det er nemlig en fryd at bruge. Tasterne klikker på den helt rigtige måde, og de smutter ned mellem hinanden med tips stort mellemrum. Tastaturet er der dermed ikke noget at sætte en finger på – eller jo, det er der jo lige præcis hoho.

Specifikationer:
Derudover er det værd at snakke en lille smule om de specifikationer som kommer med denne Chromebook. Chromebook 3380 kommer med ikke mindre end to USB-porte. Dette er en klar fordel, da mange andre Chromebooks kun kommer med én enkelt. Derudover så har den 4 GB af ram, og desuden så vil den være i stand til at kunne lagre for 16 GB data på computeren. Dette er også fint for de fleste, og da det kun bør lagres lokalt, når man ikke har afgang til internettet, så er dette fint for de flestes forbrug.

Køb Dell Chromebook 3180 her.

 


 

Acer Chromebook Spin 11

Acer-Chromebook-Spin-11

 

 

Køb modellen billigt på proshop.dk


 

Acer Chromebook Spin 11

 

 


 

Asus Chromebook Flip – C302

asus Chromebook C302

 

Dette er en kraftfuld Chromebook, og den er da også testens vinder i forhold til at finde en Chromebook, der kan bruges til studiet og for den studerende, der er på udkig efter en Chromebook, man snildt kan sætte sit lid til. Denne chromebook er måske ikke testens billigste eksempel, men derimod kan man være helt sikker på at det en Chromebook, der kommer til at opfylde de fleste af de behov man måtte have til den.

Den har en batterilevetid på hele 10 timer, hvilket godt nok også er det gennemsnit, som de andre Chromebooks ligger på, men vi har fundet at det er den helt rette batteritid, og der er tilpas længe mellem at det lille batteri ikon lyser rødt og man altså er nødt til at oplade computeren på ny.

Skærmen er på 12,5 tommer, hvilket gør, at den har den rigtige størrelse til at kunne passe ned i de fleste rygsække. Dette er enormt vigtigt da man brugere af denne Chromebook netop sætter høje krav til hvor transportabel og let at have med at gøre den lille fixe Chromebook er. Den vejer heller ikke meget og vægten ligger på 1,2 kg, hvilket er flot at have med at gøre for en Chromebook.

Problemet, som vi ser, ved et stort antal af disse Chromebooks er at de forsøger at gå en fin balancegang mellem at være kraftfuld og så stadig og samtidig have lang nok batteritid til at få klargjort og lavet de ting, man har på sin to-do liste for dagen eller for de opgaver man nu engang sidder med. Denne balancegang fejler for rigtig mange Chromebooks, men vi oplever at det er den helt rette balance, som Asus Chromebook formår at finde. Det er altid en rar oplevelse at sidde med denne Chromebook og den skinner langt væk at af kvaliteten lige er det over mange af de andre.

Køb Asus Chromebook Flip her.


Samsung Chromebook Plus

Samsung-Chromebook Plus

Her kommer vi til mellem steppet mellem de andre to tests i forhold til prisen hvertfald. Dette er en rigtig god Chromebook, der er lavet af Samsung. Prisen ligger på 3700 ca. og dermed vil man se at den som sagt ligger stabilt mellem de andre to valg.

Med denne Chromebook kommer man ikke til at gå på kompromis med noget som helst. Stabilt og lækkert design, der er aluminiums gråt og med et lækkert og flot sort tastatur. Hvis man ikke har behov for en computer, der kan det hele som testens første computer, så vil denne helt sikkert være det fortrukne valg. Den går op i at designet skal spille, og den har altid en god og klar ydeevne, der er altid er klar til at tage fat, der hvor der skal laves noget arbejde. Det er både en computer, der kan vælges af den studerende, der skal finde den rette computer til disse formål, men den er samtidig også god til mange andre formål og hvis man vælger at købe den til sit arbejde, så er der heller intet i vejen for netop dette!

Chromebook Plus fra Samsung kommer i øvrigt med en stylus som man kan se på billedet herover. Det gør den ekstremt let at navigere med, og i takt med at der kommer flere og flere apps, der tager udgangspunkt i touch fladen, så vil man opleve at dette er et værktøj der på lang sigt vil gavne en hel del.

Køb Samsung Chromebook Plus her.


Hvad kan en Chromebook?

Hvad er en Chromebook helt præcist og hvorfor skulle man i grunden vælge en Chromebook. Hvis du stadig sidder med disse spørgsmål så kan du her få dem besvaret et efter et.

En Chromebook er Googles svar på, hvordan man laver en god bærbar computer. Google mener at vi bliver mere og mere afhængige af internettet, og mindre og mindre afhængige af at data ligger fysisk på vores computer. Derfor er en Chromebook faktisk en internet computer, hvor alt i teorien forgår via en internet forbindelse. På den måde er en Chromebook tæt forbundet med skyen, og det har selvfølgelig også den helt klare fordel at skulle man opleve at miste sin computer, så behøver man altså ikke at ligge søvnløs ret længe, for alt ens data er alt sikkert og gemt på en server hvor man hurtigt kan få adgang til det.

Helt praktisk vil det altså for dig som forbruger sige, at du skal have adgang til en internet forbindelse derfra hvor du ofte vil sidde og bruge din computer. Dette er for mange en deal breaker og det er op til dig om du kan undvære at kunne sidde og arbejde uden internet eller du ofte oplever at det ikke er noget problem. Nu skal man heller ikke lyde alt for negativ omkring dette, for Google er selvfølgelig opmærksom på at det for mange forbrugere kan være et problem, og derfor er det også tilfældet at mange apps af dem, der kan køres på Computeren kan køres uden internet. Dog skal man gerne få adgang til nettet så hurtigt som muligt, så alle ens data og de ting, man har arbejdet på kan komme op i skyen hvor de kan lagres.

Googles Eget Styresystem

Det man også skal være opmærksom på når man køber en Chromebook er, at det ikke er hverken Windows eller Apples styresystem, der kører på en Chromebook. Det er Googles eget Chrome OS styresystem, der kører på computeren. Dette fungere helt upåklageligt og opstart af computer er altid hurtig og generelt brug af computer vil man også opleve som hurtig, selvom det dog til en hvis grad selvfølgelig også kommer an på, hvor hurtigt ens internet på stedet er.

Skærmen på en Chromebook kan variere i størrelse, men da en Chromebook netop ofte henvender sig til studerende og andre forbrugere, der har brug for en hurtig, let og selvfølgelig fleksibel computer og laptop, så er de fleste mellem 12 og 14 tommer. Disse computere er stadig relativt nye i Danmark og man vil derfor opleve at der kommer flere og flere valgmuligheder på markedet. Allerede nu er mange af de store spillere med og det er derfor godt med et stort udvalg at vælge mellem så man kan finde det helt rette fit.

Hvorfor vælge en Chromebook

Man skal vælge en Chromebook, hvis man gerne vil have en billig computer, som samtidig har en behagelig og hurtig ydeevne. Det helt store spørgsmål for mange er selvfølgelig om de kan leve med internet adgang eller om der med andre ord ofte vil være muligt at få adgang til internettet der hvor man sidder og arbejder. Man skal også være opmærksom på at man kommer til at gå en smule med kompromis med indmaden i en Chromebook sammenlignet med mange andre computere og bærbare computere især.

Man bør derfor kun vælge en Chromebook hvis man ved at man ikke kommer til at skulle lave mange tunge opgaver som eksempelvis film – eller billederedigering eller man er en gamer, der ofte gerne vil spille spil, hvor det kræver at der er meget kraft i computeren. Derfor skal man altså vælge denne form for bærbare hvis man laver:

 • Surfer på nettet
 • Skriver tekster
 • Ser video på Youtube
 • Hører musik

Hvad er prisen for en Chromebook?

Prisen på en Chromebook ligger, af de førnævnte grunde relativt lav for det danske markere og det vil sige at man nemt kan finde en Chromebook der ligger mellem 1000 i den lave ende op til 5000.- for de dyrere modeller.

Hvad er fordelene ved en Chromebook?

Der er en række fordele og ulemper, som i vid udstrækning er blevet gennemgået i denne artikel, men lige for en god ordens skyld vil vi her gennemgå dem igen, så du kan se dem opstillet overfor hinanden og derfor hurtigt finde frem til den Chromebook, du bør vælge for dig og dit helt eget forbrug.

Fordelene ved en Chromebook

 1. Den er billig.
 2. Den har hurtig opstart.
 3. Der kræves ingen opdateringer, da alt forgår over skyen.
 4. Den har for det meste en lang batteritid på over 10 timer. Kan dog varierer fra model til model.

Ulemper ved en Chromebook

Derudover er der også en række ulemper, som man helt sikkert bør kende til før valget falder på denne type af computere.

 1. Den er afhængig af internettet. Man kan afspille visse apps uden adgang til nettet men i størstedelen af tilfældene så vil man opleve at internet er nødvendigt for at få det hele ud af computeren.
 2. Den har en begrænset lagerplads. Og hvis man bruger over dette, så vil man skulle betale ekstra for at udvide pladsen i skyen.
 3. Den kan ikke klare store programmer.
 4. Ikke stort udvalg af apps. Det bliver dog hele tiden større og større.

Skal du vælge en Chromebook?

Det er helt op til dig selv. Nu har du kunne se en oversigt over de mange muligheder og for og imod for at vælge en Chromebook. Hvis du føler at det kunne være en mulighed for dig, så gå tilbage til starten af artiklen og se hvad du bør vælge af de muligheder der er blevet præsenteret. Der er mange muligheder, og hvis du lige vil se en anmeldelse af mange af de modeller, der er nævnt i aktion, så kan jeg anbefale at tage et kig på videoen herunder.

Tænk over det, og lad dig inspirere af de info og råd du har fået i guiden her. De mange CHromebooks du har kunne se her i testen er dem, der er bedst i test, og du vil derfor trygt kunne gå ud og vælge en af netop dem til dit forbrug og til det du føler at du skal komme til at bruge din Chromebook til.

En chromebook er ikke for alle, men hvis den passer til dit behov så vil du kunne få en computer, der er billig og perfekt til dig og dit forbrug.