En dab radio er som skabt til dig, der kan lige at slappe af med god musik og lyd fra din radio derhjemme.Desuden er disse nye DAB+ modeller af Dab radioerne enormt smarte, da de kommer udstyret med et væld af forskellige funktioner. Mange af disse funktioner gør det blandt andet muligt at forbinde sin iPhone eller Smartphone så man kan spille lyd fra denne enhed over radioen.

Herunder finder du en liste over de bedste DAB+ Radioer fra det danske markede. Alle disse modeller har vist sig som gode og af høj kvalitet, men der er dog nogle der henvender sig bedre til nogles behov. Det tager vi et kig på herunder.

De Bedste Dab+ Radio

Herunder vil du være i stand til at finde en list med de bedste modeller. For hver model er beskrevet dens funktioner, og hvad fordele og ulemper er ved den. Længere nede i artiklen vil du kunne finde flere oplysninger omkring testen, og hvad der er blevet vægtet højt, og hvad der ikke er. Desuden vil vi gå mere i dybden med, hvad en Dab Radio egentlig er, og hvorfor de nye Dab+ Radioer er kommet på markedet.

Lad os tage et kig på de bedste DAB+ Radioer.

Pure Evoke h4

https://www.coolshop.dk/produkt/pure-evoke-h4-dab-radio/AF92RC/?utm_medium=affiliate&utm_source=salestring&utm_campaign=Klikhuset+Medier

Her har i en rigtig smart model, der med sit moderne ydre virkelig formår at imponere fra første gang man tager et kig på radioen. Den har flotte finerpaneler og man bliver hurtigt mødt af en flot farveskærm, hvorfra man betjener radioen. Det hele går rigtig hurtigt og betjeningen er nem og overskuelig, og den relativt store farveskærm gør, at man hele tiden har en god oversigt over, hvad man kan fortage af muligheder.

Hvis vi skal snakke en lille smule mere om design, så kommer den som sagt i et flot træinspireret design, der passer perfekt ind til det moderne hjem. Den har desuden et indbygget vækkeur eller alarm, som man kan gøre brug af som vækkeur om morgenen eller når man laver mad i køkkenet. Uanset hvor man vælger at placere den, så vil den helt sikkert nemt blende ind mellem de andre møbler.

Designet virker i øvrigt holdbart, og den er med sin lette vægt nem og let at have med rundt omkring. Den har de gængse funktionaliteter i orden som en DAB+ radioer bør have, og det betyder for dig som forbruger at den har alle de anvendelsesmuligheder som man kunne forvente: den har bluetooth og stik til hovedtelefoner, så man nemt kan spille musik fra eksempelvis sin smartphone.

Rent praktisk kan den lagre op til 40 radiostationer, så man hurtigt og nemt kan finde lige præcis den radiostation man gerne vil høre. Derudover kommer den med en 2,8 tommer stor skærm, og det giver som sagt et godt overblik.

Modellen fås i to forskellige farver, nemlig enten i farven Eg eller Valnød. Begge er rigtig flotte modeller

Køb hos Coolshop

 

Philips Ae5220

Philips AE5220

Denne DAB+ radio er en rigtig spændende radio, der har et par klare fordele og faktisk også blive dømt som den bedste i test af mange forskellige testpaneler.

Det første man bliver mødt af, er et klassisk design, der bringer minderne hen på et mere retroagtigt look. Det vil for nogle være mindre attraktivt, men for mange andre vil det være et flot ydre, der passer godt ind de fleste steder. Man kan i øvrigt ikke se det på billedet herover, men siderne er i øvrigt udsmykket med et træ-look, der tager udseendet op et par hakker, og det sørger for at den samtidig med at være retro i sit design stadig holder en moderne stil.

Philips DAB+ radioen brilliere især med sin gode lyd og sit rigtig gode og stabile signal. Man slipper generelt for den trælse knitren, som man ellers kan opleve ved andre radioer, når der kommer støj på signalet. Det formår denne model næsten konsekvent at få filtreret fra, og det betyder en langt bedre oplevelse.

Det er en model der i øvrigt fungerer godt på alle signalerne, og det vil sige at den både tager imod det nye DAB+ signal, men også fungerer med FM.

Den har en lang række fordele, og som ekstra god lyd, godt signal, og så har den et flot retro design. Det er ikke for sjov at mange har dømt denne som bedst i test modellen, da den klarer sig rigtig godt på de fleste områder, og det eneste, der kan skramme folk væk er det simple retrodesign og så måske et sort hvidt display, der ikke giver godt nok overblik. Sidstenævnte er dog hurtigt at vende sig til, og den holder stadig en høj grad af brugervenlighed.

Køb hos DustinHome

IRC Transistor

Dab Radio IRC

IRC Transistor DAB+ radio skiller sig ud fra mængden af andre DAB radioer fra første gang man kaster et kig på den. Den har et flot og meget minimalistisk design, og så bliver den især rost for at være lille og meget mobil. Selvom den går op i et minimalistisk design, så er den ikke gået ned på funktionaliteter – tværtimod har denne gadget alt det man kunne forvente af en rigtig god DAB+ radio, og desuden så har den faktisk noget af testens bedste lyd.

Denne radio er stilfuld, meget endda, og den er samtidig enormt brugervenlig, og har en række simple måder at betjenes på, med knapper og display på toppen. Det hele holdes til det minimale, og det fungerer faktisk rigtig godt. Der er ikke unødvendige knapper her og der, og derudover så har den bluetooth og stik til hovetelefoner, hvis man skulle have lyst til at høre musik fra mobilen.

Som nævnt tidligere så er lyden en stor fordel for denne DAB+ Radio. Som kun de bedste formår så kan denne også filtrere alt det unødvendige støj og knitren væk, og servere lyden til brugeren så det går knivskarpt igennem og derover så kan den komme højt op i volumen, så det tydeligt kan høres af alle i lokalet hvis dette ønskes.

Hvis vi skal knytte et par kommentere mere til designet, så er det især det lille læderhåndtag, som også er rigtig flot, og som kombinere hele indtrykket til en oplevelse, der passer perfekt ind, hvor end man så vælger at stille denne lille radio. Det er den perfekte gadget, og man har lyst til at bære rundt på den. Den har desuden stof over højtalerne, hvilket ikke har anden funktion end yderligere at bidrage til designet. Det gør den rar og venlig at kigge på, og så giver det et moderne og flot finish.

En rigtig fin DAB+ radio som bliver bedømt Bedst til prisen af mange. Den har et utrolig flot ydre og dens funktioner sidder også lige i skabet. Dette koblet med en rigtig fin og god lyd gør at denne score topkarakter.

Køb hos Gucca

Pure Pop Midi

pure pop midi dab radio

Her er Pure Pop Midi, der også formår at skille sig en smule ud fra konkurrenterne på grund af dens design, der er formet som en lille aflang box med afrundede hjørner.  Den roses i tests især for et ekstremt godt modtage signal, og så fordi den formår at spille længe og derved har et meget lavt strømforbrug.

Det er en lille radio, der passer ind de fleste steder. Med sit udseende gør den sig både godt i soveværelset, køkkenet eller et tredje sted. Den fungerer i øvrigt også fremragende som vækkeur og har to alarmer indbygget, så det er nemmere at justere på, hvornår man skal stå op, hvis man er flere personer i husstanden.

Det er en DAB+ radio i den billigere ende af testen, men der gåes ikke ned på kvaliteten af den grund, og som nævnt før bliver den især rost for dens lyd og signal som bare spiller.

Designet er som sagt firkantet, og den har et display der tydeligt viser, hvad der forgår og den er let og hurtig at betjene. Den er ca 17 centimeter høj, og det gør den både mobil og let at tage med rundt. Dens knapper sidder placeret på toppen, så og den er nem og brugervenlig at indstille.

En billig DAB+ radio til dig, der ønsker kvalitet, og ikke har lyst til at gå på kompromis med lyd eller design.

Køb hos Wupti

 

Tangent Alio Junior

 

tangent alio junior

Tangent Alio Junior er en fremragende DAB+ Radio, der mere end nogen af de andre formår at omfavne sin identitet og derved er designet holdt som en lille klassisk radio, som de fleste ville beskrive det.

Designet er dansk, og med sine mange knapper og funktioner gør den den til en lille stærk maskine med mange muligheder. Det er en lille og stærk radio, der føles robust og som man fornemmer er af høj kvalitet fra første gang man kigger på den og det bliver bare forstærket så snart man løfter den op og holder om den.

Den fåes i flere forskellige farver, så hvis man hellere vil have en radio, der skiller sig ud kan man vælge mellem sort og hvid. De mere atypiske farver der kan vælges er enten Valnød eller helt rød, hvis man gerne vil have en radio, der ses med det samme.

Det er en flot DAB+ radio, der passer ind de fleste steder man måtte stille den. Den holder ikke et ligeså minimalistisk design som nogle af de andre deltagere i denne test, men det behøves heller ikke, for denne radio mestre de mange muligheder som de yderliger knapper giver, og det er altid let at betjene, og så giver de ekstra knapper i øvrigt mulighed for at indstille en række genveje, så man hurtigere kommer frem til sin yndlingskanal eller yndlings indstilling for radioen.

Den har indbygget ur og alarm, så den nemt kan bruges som vækkeur til soveværelset og der er også en smart snooze funktion indbygget, så man sagtens lige kan få 5 minutter ekstra på øjet – selvom dette ikke nødvendigvis er noget vi anbefaler, hvis man har problemer med at komme op om morgenen.

Den har ellers de gængse funktioner, som man kan forvente af denne type radio, og desuden så har den også indgang og stik til en iPhone så man kan spille musik herfra.

Køb hos Wupti

 

Hvad er en Dab radio

DAB radio er en smart lille enhed, der kan spille radio og ofte også har indbygget Bluetooth så den kan få forbindelse til ens andre smart devices som eksempelvis en smartphone eller måske en tablet, så den på denne måde kan spille musikken herover.

En DAB Radio benytter sig, som navnet også så fint fortæller og vidner om et DAB signal, hvilket betyder på engelsk: “Digital Audio Broadcasting“. Dette er som sådan ikke så vigtigt, men det er nu alligevel værd at vide, at det er det signal som mange stationer bruger, da det er blevet vedtaget som standarden. Ikke bare i Danmark men faktisk i det meste af verden. Det er med andre ord på den måde at udsendelsen af radiosignaler forgår, og derfor har det også den klare fordel at der ikke kun kan høres danske radiostationer på den, men man faktisk også kan høre radiostationer på andre sprog som norsk, tysk og så videre.

Det er bl.a. denne feature der gør dem så populære, fordi at man kan høre god radio på dem overalt. Denne funktion har bl.a. bidraget til at det er en produkt kategori, der de senere år ikke kun er slået igennem herhjemme i lille Danmark men faktisk har fået sit gennembrud i hele verden.

Noget af det der også gør disse enheder så populære er hvor små og handy de er. Det er på mange måder en af nutidens fineste gadgets og det smarte er også alle de funktioner som de indeholder, i en relativt lige og kompakt pakke. Mange vælger at stille deres radio i stuen, mens andre vælger at placere den i køkkenet eller måske i soveværelset. For mange gælder det dog også at den ikke har nogen fast placering, da dens mange forskellige muligheder gør at den kan passe ind de fleste steder hvor man nu engang vælger at placere den, og det kan virker svært at blive enige om for mange, men når først man får fundet en plads til ens nye lille DAB+ radio, så er det rimelig sikkert at man ikke kommer til at fortryde det igen.

Mange ved ikke hvad forskellen i grunden er på en radio af denne type og så en almindelig FM radio som de fleste kender til. Forskellen ligger primært eller skal primært findes i, at en almindelig FM radio ikke altid formår at få signalet så klart igennem og der vil ofte kunne kommer støj eller knitren på linien, hvilket vi formentligt alle kender til og ved, hvor træls kan være. Derfor er DAB+ radioen altså en hel del bedre hvad angår lydkvaliteten, da den med DAB signalet kan filtere det meste støj fra. Hvordan dette teknisk fungerer kunne man skrive en hel bog om, så det vil vi nøjes med at knytte disse kommentere til. Det er da også ligegyldigt for det vigtigste for forbrugerene, hvilket i dette tilfælde er os, der nyder at have en flot og god DAB radio stående, så er det altså blot at vi ved at signalet er bedre, hvilket i sidste ende medfører en lyd, der er bedre at høre og lytte til.

Sådan findes den bedste dab radio

Der har lagt utrolig meget research arbejde bag denne test, og det er resultater fra mange af de største sider, der er blevet taget med. Det kan virke svært som forbruger at få overblik over de mange muligheder, der er på markedet, så derfor har vi gjort alt forarbejdet og fundet de bedste produkter til dig – det går igen for alle vores artikler og vi bestræber os altid på her hos bedstetech.dk at gøre det så overskueligt som muligt at være forbruger, så man lynhurtigt kan finde frem til lige præcis de produkter, som man har mest interesse indenfor.

Der er mange faktorer der spiller ind, når man skal finde den rigtige DAB Radio og det er ikke alle, der bedømmer de samme kategorier, og i øvrigt vækker de samme ting lige højt. I vores søgning efter de mange testresultater er det især følgende, der har væres fokus på.

Design

Designet er ekstra vigtigt når det er en gadget eller et stykke elektronik som en DAB Radio, der gerne skal kunne pynte der hvor man nu stiller den. Som sagt før i denne test så er der mange muligheder at anvende en sådan slags radio her pp, og da mange også er udstyret så fint med en alarm klokke til at vægge folk med om morgenen så er der af denne grund, mange der vælger at placere den i soveværelset, hvor den kan vække folk om morgenen og signalere at dagen skal til at begynde.

Der er også mange der vælger at stille den i køkkenet eller stuen og andre vælger at bære den med rundt, så den kan stå fint der hvor den nu engang skal være. Dette har altsammen noget at gøre med det gode design, for hvis man køber en DAB+ radio der ikke er så pæn, så har man heller ikke lyst til at vise den frem. Derfor er denne parameter enormt vigtig, og skønt at det for mange er subjektivt, hvad der opfattes som pænt eller måske knap så pænt design, så er der stadig nogle retningslinier for, hvad der kan betragtes og anmeldes som pænt.

kvalitet

Kvaliteten er enormt vigtig for en DAB radio, og især dem med indbygget håndtag, da det ligesom byder brugeren op til, at man kan holde til at bære radioen med rundt omkring. Det er for kun en ide at anmelde og tænke over dette aspekt af en DAB radio ikke kun i forhold og sammenlignet med de andre parametre, men det kan af gode grunde sagtens vurderes uafhængigt af hinanden. Kvalitet er mange ting, men det er især om byggekvaliteten er god og om der er brugt holdbare materialer, så man ikke føler at den kan gå i stykker ved at man måske kommer til at tabe den.

Kvalitet og design hænger i mange tilfælde sammen, da et godt design hurtigt kan blive ødelagt hvis kvaliteten ikke også spiller. Med andre ord kan den være nok så flot på ydersiden, men hvis kvaliteten ikke er tilsvarende lige så god, så falder det hele fra hinanden. Dette gælder i øvrigt for flere af de ting, der bedømmes i testen her: at de spiller sammen, og derfor kan det sagtens være at en faktor er god, men den bliver trukket ned i bund af en anden faktor eller måske omvendt.

Batteri

Batteritiden er vigtig, det siger selv, og især for de DAB radioer som ikke direkte har adgang til en stikkontakt, hvor den kan blive serveret med strøm hele tiden. Mange af disse har en levetid på et par timer, og skønt dette er fint, så kan det også blive træls i længden, da det altså betyder for den enkelte forbruger at hvis man forstiller sig et brugsscenarie, hvor den ikke kan blive oplagt i en hel dag, så skal man altså ikke regne med at kunne få lo at nyde god musik eller kunne få lov at høre radio i så lang tid.

Det kan blive et problem og derfor er det fedt at se når nogle af de DAB Radioer der findes i listen her, gør noget ekstra ud af batteritiden og formår at spare på nogle af de andre funktioner, således at man kan komme endnu længere op i tiden den kan stå og være kampdygtig uden at skulle oplades.

Pris

Prisen siger selv, at er en vigtig kandidat til at skulle finde den bedste DAB Radio. Prisen kan for sig ikke bedømmes, eller det er hvertfald svært, da man kun ved om den er for høj eller tilpas hvis man rent faktisk har taget et kig på radioen først. Derfor skal prisen ses som en måde at bedømme om det er en radio der er bedst til prisen eller om den måske nok er god, men rent faktisk er for dyr til hvad man i grunden får.

Features

Features kan være vigtige for nogle, og ikke være så betydningsfulde for andre som måske bare har brug for en enkelt funktion – nemlig at den kan spille noget radio. Dog er det altid en fordel hvis den har en række ekstra funktioner som ikke er standard. Det kan være at den har WIFI forbindelse eller kan forbindes til en smartphone ved hjælp af Bluetooth.

Holdbarhed

Holdbarhed vil sige noget om hvor holdbart produktet er. Et holdbart produkt er altid at fortænke, da man i disse tilfælde ikke skal være bange for om produktet går i stykker. Der er ikke noget værre end at være ude og købe et nyt stykke elektronik, som man derefter kort tid efter skal have send til reparation, fordi nogle ingeniører ikke har gjort deres arbejde ordentligt.

Kend dine behov, før du køber

Det er vigtigt at du kender dine behov før du køber en DAB radio til dig selv eller til hele familien. Derfor kan du stille dig selv en række spørgsmål, så du kommer tættere på lige præcis den radio, der er bedst for dig og det, som I skal bruge den til.

Mange vælger udelukkende at bruge en DAB radio til dens primære formål: nemlig at spille radio og musik. Men med de mange funktioner som en DAB radio også har indbygget så er det ikke altid den ide, man skal gå efter.

Hvor mange skal bruge radioen?

Du kan først og fremmest tænke over, hvor mange der skal bruge radioen. Dette kan være vigtigt, for hvis det kun er dig selv kan du selvfølgelig kun tænke på dine egne behov. Men hvis der derimod er flere der skal kunne få glæde ud af den lille radio, så er det måske værd at tænke over hvor vigtigt det er, at den er så mobil og brugervenlig som mulig. Er det muligt at gemme flere radiostationer på den osv.

Hvad er dens primære formål?

Hvad er dens primære formål er især vigtigt at få besvaret for hvis man ved med sig selv, at man gerne vil benytte den som et lille vækkeur så er der god grund til at gå efter en DAB radio med præcis disse funktioner. Hvis det er mere vigtigt at den har et lækkert design eller at den måske er så mobil som muligt, så gå efter en DAB Radio, der opfylder disse behov for dig som forbruger. Det er vigtigt at man generelt tænker på sig selv, og det kommer især til udtryk når jagten går ind på at finde den bedste radio til sig selv.

Hvor skal DAB radioen stå?

Hvis du finder ud af at radioen kun skal stå placeret et sted som måske i køkkenet eller i stuen så har dette en væsentlig rolle til, hvilken en DAB radio du skal købe. Det er primært på grund af designet, da der ikke er nogen tvivl om at mange af disse maskiner er blevet designet med et bestemt sted i tankerne. Det kan derfor ikke nytte noget at man køber en DAB radio, der er blevet designet til at stå i køkkenet hvis man vælger at stille den i soveværelset eller omvendt. For nogle spiller dette dog en mindre væsentlig rolle, men uanset hvad, så er det bestemt noget, der er værd at tænke over.