Hvis du har været ude for en ulykke eller har en kronisk funktionsnedsættelse, så kan du have brug for at genoptræne din krop. Det vil sige, at du skal træne, uden at du overbelaster din krop.

Det kan du gøre på flere måder, og en af de mest effektive gadgets og samtidig skånsomme måde at genoptræne eller holde din krop vedlige på er at bruge en crosstrainer.

En crosstrainer kan nemlig træne hele din krop, uden at den bliver overanstrengt. Og der udover så er det også ret sjovt at træne på en crosstrainer.

Hvad kan du træne på en crosstrainer?

Når du træner på en crosstrainer, så bruger du både arme og ben. Desuden bliver din ryg og din mave også bevæget, da arme og ben bevæger sig modsat. Heraf maskinens navn. Det vil sige, at du træner det meste af kroppen på en gang.

Ud over den muskulære træning så træner du også din kondition på maskinen. Det kan du gøre stille og roligt, hvis crosstraineren er indstillet til det. Du kan også øge intensiteten ved at give den mere modstand. Når du gør det, så får du en endnu mere effektiv træning af både cardio og muskelstyrke.

Hvorfor er en crosstrainer god at genoptræne på?

Når en crosstrainer anbefales i forbindelse med genoptræning, så er det fordi, du kan træne meget forsigtigt på den. Det vil sige, at du kan træne på den uden at blive overanstrengt, hvilket er super vigtigt, når du skal genoptræne.

Du fordeler også belastningen på alle dine fire lemmer, når du træner på en crosstrainer. Det betyder, at hvis du for eksempel skal genoptræne en ankel, så har du de øvrige tre lemmer til at trække det hårdeste læs, når du træner. Så kan du stille og roligt bruge din ankel mere og mere efterhånden, som den bliver stærkere.

Hvis du lider af en kronisk funktionsnedsættelse som for eksempel sklerose, så vil du også kunne trække på kroppens samlede styrke og dermed bedre kunne træne, selv om dele af kroppen mangler styrke.

Hvilken crosstrainer skal du vælge?

Der er mange crosstrainere til hjemmebrug på markedet. Når du skal lede efter den model, der skal hjem at stå hos dig, så kan du med fordel kigge på diverse crosstrainer tests.

Her vil du kunne læse om, hvad en god crosstrainer skal kunne, og du vil blive præsenteret for nogle af de bedste, der findes på markedet lige nu.

Dermed kan du konkludere, hvilken crosstrainer der er den bedste for dig, og du kan også blive klogere på, hvad sådan en maskine koster. Det er muligt at finde en både god og billig model, hvis det er det, du går efter.

Du bør vælge en crosstrainer, der har forskellige modstandsniveauer, og også pedalerne bør kunne justeres, sådan at belastningen kan reguleres. Det er især vigtigt, når du skal bruge den til at genoptræne på.

Når du skal have crosstraineren stående derhjemme, så betyder det også noget, at den kan arbejde så lydløst som muligt. Det er vigtigt, at du ikke generer dine underboer, når du træner på din crosstrainer.

Når du skal vælge den rigtige maskine, så hold især øje med, hvor lydløs den er, hvor mange modstandsniveauer, den har og om fodpedalerne er justerbare. Så har du et godt udgangspunkt for at finde den crosstrainer, som passer perfekt til dig.

Når du ikke har brug for at genoptræne længere, så vil du også kunne bruge den til at træne på bagefter. Den kan nemlig glimrende buges som træningsmaskine for alle. Dermed kan du have din crosstrainer i mange år.