Hvordan får man glade og mere effektive medarbejdere?  Med de her kontormøbler!

 Statistikkerne taler sit tydelige sprog – og resultaterne er nedslående: Danskerne bliver mere og mere inaktiv: Vi sidder ned på arbejdspladsen 8 timer om dagen, hvorefter vi sætter os ind i bilen eller bussen og kører hjem og endeligt slutter vi dagen af henslængt på sofaen, inden vi går i seng. Det bliver til rigtig mange inaktive og stillesiddende timer på et døgn. Og det har mange (kedelige) konsekvenser for både den enkelte og samfundet. Inaktivitet kan føre til sygdomme, give en lang række skavanker og gøre arbejdslivet umuligt at holde ud. Heldigvis kan der gøres meget præventivt for at undgå skader og skavanker, og enhver arbejdsgiver bør taget det ansvar seriøst og sørge for, at alle ansatte arbejder under de ideelle betingelser for at undgå slid i kroppen eller permanente smerter i ryggen, for eksempel grundet en dårlig kontorstol eller musearm som følge af dårlig, uhensigtsmæssigt positurer ved computerarbejde.

 

Vi kan forebygge rigtig mange skader og skavanker ved at arbejde ergonomisk

Derfor er det vigtigere end nogensinde før, at danske arbejdspladser investerer i gode, effektive og ergonomiske skriveborde og stole til deres ansatte. Det forebygger skader og dermed undgår arbejdsgiver at få sygemeldinger grundet dårlig ryg, hold i nakken eller kronisk hovedpine hos de ansatte. Med ergonomiske skriveborde får medarbejderne mulighed for at variere måden de arbejder på ved at skifte mellem stående og stillesiddende arbejde, og holder dermed kroppen og blodomløbet godt i gang. Ergonomiske skriveborde er dyrere end almindelige skriveborde, men det er en udgift der hurtigt viser sig at være alle pengene værd, dels på grund af den forebyggende effekt af skader og slid grundet dårlige positurer og dels ved øget arbejdsglæde når man netop ikke får ondt – og dét betyder større arbejdsaktivitet og -glæde hos dine medarbejdere.

 

Investér i dine ansatte – det betaler sig

Der kan ikke herske tvivl om, at arbejdsforholdene på en arbejdsplads påvirker de ansattes trivsel i meget høj grad. Med ergonomiske kontormøbler, hæve/sænkeborde og skrivebordsstole med ordentlig støtte til lænd og ryg, skaber du de bedste betingelser for bedre trivsel blandt dine medarbejdere og dermed et sundt og frugtbart arbejdsmiljø.  

 

Små ændringer med stor effekt

Det har direkte konsekvenser for sundheden, når man har mange timers stillesiddende adfærd hver dag. Heldigvis kan det nemt forebygges og bare få minutters afbræk i løbet af arbejdsdagen kan have positiv virkning og forebygger fysiske skavanker. I kan eksempelvis skabe en kultur på arbejdspladsen hvor daglig motion bydes velkommen. Eksempelvis med walk & talk møder, så I går en tur frem for at sidde ned, når I afholder møder. Selv mikropauser i det daglige arbejde er med til at styrke sundheden og I kan vælge at flytte rundt på tingene, så man skal gå længere for eksempelvis at komme til kaffemaskinen.

 Kort sagt: Dine medarbejdere sætter pris på ergonomiske arbejdsforhold, ligesom du sætter pris på raske og sunde medarbejdere – for det er effektive medarbejdere.