Her finder du de bedste eksterne backups på det danske markede.

En ekstern backup kan altid være et værdifuldt stykke værktøj hvis du vil sikre at dine data ligger godt og sikkert. Mange benytter sig af online lagrings sider som eksempelvis Google Drive eller Dropbox, og skønt dette også er en god løsning, så er der også rigtig mange der vil være helt sikre på at deres data er i gode hænder, og at det er helt sikkert. Det kan man gøre ved at lagre det lokalt med en ekstern harddisk.

Der er mange forskellige harddiske at vælge imellem og de svinger alle i kvalitet, design, upload hastighed og så selvfølgelig pris. Her i testen præsentere vi dig for testresultater, så du kan finde frem til den bedste harddisk, der passer bedst til lige netop dine behov.

De bedste eksterne Harddiske

Hvis du står og overvejer at købe en ekstern harddisk så har du sikkert allerede bemærket, hvor mange muligheder der er. Frygt ikke, for herunder finder du de bedste harddiske, som du kan gemme dine data trygt og sikkert på. Der er mange forskellige muligheder at vælge imellem, men hvis du blot har styr på dine behov, så er det faktisk slet ikke så svært at vælge den helt rette.

Verbatim Store n’ Go

verbatim store ekstern harddisk

Verbatim Store n’ Go er en lille praktisk og også flot ekstern harddisk der fungere til de fleste behov, hvor man kan klare lagring for under 1 TB. Dette er nemlig pladsen der findes på denne harddisk, og det er såmænd også nok plads til, at de fleste har mere end rigeligt.

Den er som nævnt lille og handy, og det gør den ekstra transportabel. Den er således let og nem at have med rundt, hvis man skal kunne tilgå sine data fra andre steder end derhjemme som måske på kontoret eller lignende.

Designet er pænt og den har virkelig en gadget faktor over sig, som mange af de andre ikke har, der ikke gør noget sønderligt ud af designet. Den har en glinsende overflade med et ternet mønster indbygget, hvilket gør den attraktiv at se på. Den kommer i flere forskellige farver, så hvis man synes at den sorte er kedelig, så er der forskellige modeller at vælge imellem.

Det er en stabil lille ekstern harddisk der gør det rigtig godt. Og det sikre at den score topkarakter fra bl.a. Expert Reviews. Dens byggekvalitet er fremragende, den virker stabil, og så udnytter den en standarddisk fra Samsung, hvilket gør at den er hurtig til at læse og overføre data. Der er med andre ord en rigtig god balance mellem prisen og kvaliteten som man her får.

Datahastigheden er i øvrigt helt fin med en RPM på 5400, og med et USB3-interface går det hele som smurt.

Køb hos Proshop.dk

Buffalo DriveStation

ekstern harddisk Buffalo-DriveStation

 

Buffalo Drivestation er en sikker og stabel ekstern harddisk. Bare på navnet kan man høre, at man har at gøre med en ekstra stærk harddisk og det kommer især også til udtryk i de mange anmeldelser af den, som giver en høj scorer på tværs af alle tests.

Den kan fåes i flere forskellige udgaver nemlig med enten 2 TB eller 3 TB. Det er en stor mængde data uanset hvad man vælger og det betyder med andre ord altså at man her har mulighed for at gemme og lagre ekstremt store mængder af data. hvis man har et helt bibliotek af billeder, der efterhånden er kommet op i størrelse eller man måske har et stort katalog af en masse sange, så skal man altså ikke være bange for at der kommer plads mangel her. Det vil der med stor sandsynlighed næppe gøre, og derfor er spørgsmålet blot om man kan “nøjes” med de små sølle 2 TB eller om man skal gå op til 3 TB.

Den er kompatibel med alle de store styresystemer, og den installeres på få minutter. På både en Mac eller en Windows computer er det altså let at få den sat op og fortsat at få overført eller læst data til eller fra den lille enhed herefter.

Den har i øvrigt en lang række yderligere funktioner, som den tech kyndige forbruger helt sikkert vil kunne få glæde af. Den kan bl.a. kryptere ens data, så man altid er sikker på at det ikke kan læses af andre, og så har den en smart funktion, hvor den kan gå ind og effektivisere computerens ydeevne, så den faktisk kan køre hurtigere mens denne er sluttet til.

Køb hos Proshop.dk

Seagate Backup Plus

Seagate-Backup

Seagate Backup Plus er næste Eksterne Backup i testen. Denne model får ligeledes top karakter fra mange af de store sider, og det gør den blandt andet på grund af den billige pris. I hvertfald hvis man kigger på, hvad man går for pengene: denne indeholder hele 3 TB og det betyder altså at der er masser af plads til selv den forbruger, der har mange GB data, der skal flyttes over.

Prisen på denne holdes ekstra lav på grund af teknologien der gemmer sig under det blanke ydre. Den kører nemlig på en mekanisk og til tider gammeldags disk.Dog fungerer det upåklageligt og upload og download hastigheder er helt fine. Dog skal man huske på, at med en mekanisk disk følger også en tungere vægt, og denne eksterne harddisk med sin vægt på lige knap over et kilo altså ikke beregnet til, at man skal flytte rundt på.

Hastigheden af denne harddisk er også i den pæne ende. Det er ikke alle der ved hvad det vil sige at have 7200 RPM men det er ekstremt flot og det siger noget om hvor mange rotationer, den kan fortage i minuttet. Hvis ikke du er  tech kyndig så behøver du ikke fortvivle, for det betyder i den simple forstand egentlig bare at den er en anelse hurtigere end mange af konkurrenterne, der kun ligger på lige godt og vel 5200 i den prisklasse.

Når man kigger på de interfaces som kommer med denne harddisk så er det også et pænt udvalg, og der er her også alt hvad man kunne forvente. Det vil altså sige at den bl.a. indeholder Thunderbolt indgang, Firewire og USB3. Især sidstenævnte vil mange blive glade for, da det er standarden for overførsel af data.

Køb hos Proshop.dk

 

Samsung Portable SSD T5

Samsung-Portable-ssd

Samsung Portable er som navnet antyder en lille fix sag, som går ind for at forsøge at være så mobil som overhovedet muligt. Og det lykkedes den med til fulde. Den er lille og smart, og så har den et rigtig flot design, der gør den ekstra attraktiv at bære rundt på.

Dens lille størrelse kunne man tro havde en effekt på overførselshastighederne, men dem klare den rigtig fint. Der hvor at denne er nødt til at gå på kompromis er blandt andet ved kapaciteten som ligger på 500GB. For rigtig mange brugere vil dette være helt fint og der er tilstrækkeligt af plads på den, til at der kan ligge rigtig mange data som både billeder, film og musik og lyd.

Den måler ikke ret meget og er faktisk kun 7,4 cm lang og 5,7 cm bred. Den er så lille at den er nem at have med i bukselommen eller lignende. Den er bygget i stærke materialer, der gør at den overordnet set holder en stærk robusthed der gør, at den har ekstra svært ved at gå i stykker. Dette er om noget et af de vigtigste aspekter når det kommer til eksterne harddiske da det betyder at en lille fejl i harddisken kan slette alt data i værste tilfælde. Dette skal man altså ikke være bekymret for med denne enhed.

Det er en SSD Harddisk hvilket betyder at hastigheden er ekstremt høj og man vil opleve at dataerne hurtigt bliver flyttet enten frem eller tilbage fra enheden til computeren.

Den er kompatibel med alle de store styresystemer som Mac og Windows. Den kommer selv medfølgende med alle de nødvendige kabler, og det er altid rart, at man derfor ikke selv skal sørge for dette.

En lille og fin ekstern harddisk som kan det den skal kunne, til en fornuftig pris. Dette koblet med et stilrent og flot udseende i en kvalitets indpakning gør, at denne får topkarakter fra de fleste sider.

Køb hos Wupti.dk

 

Seagate Backup Ultra Slim 2TB PLUS

Her kommer en ekstern Harddisk der gør noget, der er lidt ulig sine modstandere som også er op på 2 eller 3 TB størrelse. Den er nemlig mindre i formen og den er derfor mulig at have med rundt. Den lever derfor mere end rigeligt op til sit navn om at være ultra slim, og det er en rigtig flot bedrift, når man tænker på at den faktisk kun lige måler lidt under en enkelt cm i tykkelse.

Den er meget mobil, og når man har adgang til så meget lagerplads på farten, så skal man aldrig være bange for, at ens back up bliver for stor til at kunne ligge på harddisken. Der er rigtig mange data at gøre godt med her, og det betyder at man kan have hele biblioteker af billeder, masser af bøger, store billeder, hele familiealbum og masser af musik med på den.

Hvis vi skal snakke lidt om designet af den, så kan man også se på billedet herover, at det er en moderne og stilren harddisk. Dette er også en af de ting, den især bliver rost for: dens minimalistiske look og glatte overflade med et flot og attraktivt cirkel design gør, at man næsten har lyst til at tage den med sig.

Der medfølger en software til denne model, som der gør med mange af de andre også. Den har en hel del features og hvor brugbare disse er, er langt hen af vejen op til den enkelte forbruger. Den kan lave jævnlige og automatiske backups, den kan forbinde direkte med Drop box og så kan den som mange af de andre også kryptere data når de ligger på harddisken, så de ikke kan læses af andre, der ikke kender nøglen til at afkryptere det med igen.

Her har vi at gøre med en flot og stabil ekstern harddisk, der på trods af de mange TB data faktisk kommer i en lille og fin størrelse, der mest af alt kan sammenlignes med størrelsen på en smartphone. Det eneste minus som ofte bliver nævnt i forbindelse med denne model er, at hastighed for overførsel ikke altid opleves som lige hurtig. Dog nævnes det også, at det for den almindelige forbruger næppe vil være noget at bide mærke i her, og det er kun for dem, der går ekstra meget op i det, at man vil kunne mærke en lille forskel.

Køb hos Proshop.dk

Sådan vælger du den rette eksterne harddisk til dig

Det kan virke som svært at få dannet sig et fyldigt overblik over de mange eksterne harddiske som man kan købe i stort set en hvilken som helst forhandler der har skyggen af elektronik. Der er rigtig mange forskellige funktioner, og de har forskellige priser og forskellige størrelser.

Før du vælger en ekstern harddisk til dig selv og din familie, så kan det være en rigtig god ide at tænke over sine egne behov. Hvad har man brug for i en lille ekstern harddisk. Når man først har slået dette fast så er det en hel del lettere at få skåret listen med de mange enheder fra, så man kan få gjort det lidt lettere for siv selv at finde en, der passer bedst.

Det vigtige er her mest af alt at tænke over, hvor meget lagerplads man har behov for. Nogle har kun behov eller brug for et par hundrede gigabyte data. Dette er da også nok til at man kan få en stor del data over og blive gemt, og til dem der ikke er hel ferm i, hvad der kan rummes i denne mængde data, så svare det til at man kan have et stort antal film (en film kan fylde alt fra 1 til 3 GB) og ligeledes kan man have andre ting som skoleopgaver, musik og ligende.

Dernæst skal du tænke over hvilken form for harddisk du vil have. Groft set kan man dele de mange harddiske i testen herover op i forskellige kategorier alt efter om de køre på den gamle, men stadig effektive mekaniske disk eller om de bruger en SSD disk, hvilket simulere pladsen med software, og det gør den ekstra hurtig. Begge disse metoder at lagre data på er sådan set hurtig og bekvem, men det er klart at der kommer nogle fordele og ulemper ved dem begge to. En SSD harddisk er helt og aldeles lydløs og det betyder blandt andet at man ikke kan høre den og den larmer derfor ikke når der læses eller skrives fra den. Dette kan være en fordel hvis man ofte bruger den i et klasselokale, hvor det er vigtigt at der ikke lige pludselig kommer en masse larm fra et af bordene.

Den store fordel ved at have en mekanisk disk i sin eksterne harddisk er blandt andet at den er noget billigere at have med at gøre. Man snakker om hvor meget det koster pr. MB altså hvor dyrt det er for hver megabyte, der ligger gemt i harddisken. Her er det tydeligt at se, hvis man altså sammenligner priserne med andre der har det samme antal eller den samme mængde, kan fås til billigere penge.

Tænk over størrelse og dine behov

Nor du først er begyndt at tænke over dine behov, så åbner det helt naturligt for en række spørgsmål, som bør besvares før man kan tage skridtet videre i jagten på den rette eksterne harddisk. Her er det værd at nævne at det med en stor harddisk aldrig kan gå helt galt, men på den anden side kan det være lidt af et spild, hvis man får en harddisk der er så stor, at man aldrig får den brugt eller hverfald får udnyttet bare en brøkdel af alt den plads, der ligger gemt på den.

Når du begynder at tænke over dine behov til den, så er det selvfølgelig pladsen der er det alt afgørende for hvor glad du bliver for den. Prøv at tænke i hvilke baner den primært skal benyttes i også hvor ofte den skal benyttes. Hvis det er en harddisk, der kommer til at blive taget ud en enkelt gang eller to i løbet af året, så er det formentligt ikke så vigtigt at den har den hurtigste hastighed at gøre godt med. Men hvis det derimod ikke er tilfældet og det er en harddisk som der ofte bliver hevet frem fra skabet eller fra tasken, så kan det klart anbefales at få sig en anden der er noget hurtigere til at læse eller skrive fra sin lagring.

Men i forhold til pladsen, så kan man dele dem op i tre eller fire forskellige grupper. De kommer her:

  • 500 Gb
  • 1 TB
  • 2 TB
  • 3 TB

Det vil her være en ide at kigge lidt nærmere på, hvad det hver især vil betyder, og hvilken størrelse der vil passe ind til hvilket segment. Fx vil det ikke give nogle mening at købe en lille harddisk på kun 500 gb hvis man har en masse data, der skal flyttes frem og tilbage eller måske flere ældre backups, der skal flyttes over på én samlet enhed.

Hvis man ikke har sønderligt meget data, og hvis man er alene om at skulle fylde harddisken op, så kan det være at man skal nøjes med den lille størrelse. Du kan eventuelt tænke over, om det kun er dig, der skal bruge den og herefter kan du gå ind og tage et kig på, hvor meget data du lige nu har liggende på din computer. Hvis din computer kun siger, at der ligger data, der fylder lige omkring et par hundrede GB, så kan det være at du allerede der kan fornemme, at du skal ned i en mindre størrelse. Andre vælger dog bevidst at købe en, der er større end det man forventer at kunne fylde op. Det er der primært en grund til, nemlig at man på den måde garderer sig mod fremtiden, for man vil helt sikkert opleve at ens data ikke bliver mindre og mindre, men tværtimod bliver større og større år for år. I takt med at data kommer til at fylde mindre, eller sagt på en anden måde, at vi bliver bedre til at lagre data, så kommer størrelsen på programmer, film og andre multimedier naturligt til at stige i takt med resten af udviklingen.

Derfor: tænk før du køber den, og tænk især over hvor meget data du ville skulle få brug for.

Skal den kun bruges til backup?

Et andet vigtigt spørgsmål du kan stille dig selv er, om den kun skal bruges til backup af dine data fra tid til anden. Hvis dette er tilfældet vil du opleve at du helt sikkert får mest ud af dine penge ved at købe en harddisk der kører på en traditionel diskstype. Som nævnt før er disse generelt billigere, og skønt overførslen af filer ikke er så stabil og hurtig, så gør det for de fleste ikke noget, da det kun er nødvendigt at tage en back up fra tid til anden en eller måske to gange om året.

Skil dig af med gamle data

Mange vælger at udskifte en gammel harddisk. Dette kan også være en god ide, men før du gør det, så overvej om alle dine data slettet på den helt og aldeles. Dette kan af gode grunde være ligegyldigt, hvis den bare ryger i skraldespanden, men hvis du derimod vælger at sende den videre til en anden køber, så kan det være betryggende at du ved, at der ikke er nogen som helts mulighed for at man kan få genskabt ens gamle data, som netop er blevet slettet eller flyttet over til en anden enhed.

Hvordan er den bedste eksterne Harddisk fundet?

For at finde frem til den bedste harddisk er der blevet researchet en hel del på emnet, og der er blevet taget mange anmeldelser med. Dette er derfor en samling, der har fundet testresultaterne fra andre, og dermed sammenlignet dem. Man kan sagtens vælge at støtte sig op af en enkelt anmeldelse, der sammenligner de forskellige enheder, men det er helt sikkert, at jo flere data man har at sammenligne med, jo mere sikker kan man være på, at man får købt den rigtige.

Der er mange faktorer der spiller ind bl.a. disse:

  • Pris
  • Størrelse
  • Holdbarhed
  • Design
  • Kvalitet
  • Hastighed