Kombiner god lyd og lækkert design med en moderne DAB-radio

I gamle dage var der en ret skarp kontrast mellem god lyd og flot indretning. Dengang fyldte musikanlæg meget mere, og det var typisk ikke noget der pyntede synderligt på indretning. Sådan er det heldigvis ikke længere. Du kan få rigtig lækker lyd ud af ganske små højtalere, og mange af tidens DAB-radioer er samtidig designet, så de passer godt ind i en moderne indretning.

Skal din DAB-radio være minimalistisk eller retro

Der findes i dag især to retninger der går igen i moderne designs af DAB-radioer. Den ene retning er den minimalistiske, hvor du finder små kompakte radioer, som passer godt ind i de fleste indretninger. Typisk er det i farverne sort eller hvid, og der er skåret grundigt ned på alle unødige knapper og displays.

Den anden retning er DAB-radioer eller DAB+ i retrodesigns. Retro er også blevet meget populært og her gælder netop om alt andet end minimalisme. Der må gerne være smæk på farverne, og displays samt knapper og drejeskiver spiller oftest en fremtrædende rolle i det samlede udtryk. Disse radioer skal vælges lidt mere med omhu, fordi der kan være stor forskel på hvad der lige netop passer i dit hjem. Det er en klar modsætning i forhold til de minimalistiske modeller, som passer mere universelt ind i morderne indretninger.

DAB-radioer i alle prisklasser

Du kan efterhånden få DAB-radioer i alle prisklasser. Helt ned fra et par hundrede kroner til flere tusinde kroner. Prisen bestemmes af flere forskellige faktorer. Kvaliteten i elektronikken er naturligvis en vigtig faktor, men i andre tilfælde betaler du faktisk også en del for selve mærkets navn.

Hvis du kommer op i de højere prisklasser, får du typisk også flere spændende funktioner med i prisen. Der er lidt mere at lege med for drengerøven, mens mange af de billige modeller ikke kan meget andet end at skifte kanal samt skrue op og ned for lyden. Den ideelle DAB-radio til dig kommer langt henad vejen an på dit behov. Skal du bare have baggrundsmusik mens du arbejder, så kan en billig model sagtens leve op til dit behov, da lyden er ganske fornuftig alligevel. Hvis du derimod skal have en DAB-radio, som gerne må være dit primære musikanlæg, så kan det betale sig at invester lidt mere i en bedre lyd.

Når vi taler pris, så kan det altid betale sig at undersøge markedet online. Går du ind i en almindelig butik, så har du ikke nogen priser at sammenlige. Søger du herimod online, så kan du sammenligne priser fra mange forskellige forhandlere på ganske få minutter. Det betyder, at du oftest kan finde den bedste pris når du køber ved en webshop.

Brug eventuelt lidt tid på at sætte dig ind i kvaliteten af forskellige modeller ved at læse online tests af DAB-radioer. Så er du bedre udrustet til at vælge den helt rigtige DAB-radio til dig.