En god computerskærm er en af de vigtigste faktorer for at vi har en god oplevelse foran vores computer. Man kan have en nok så hurtig computer, men hvis ikke skærmen matcher med tilsvarende kvalitet, så er det ikke noget ved i det lange løb.

Det kan virke svært og uoverskueligt at få overblik over de mange forskellige PC skærme som markedet indeholder, så derfor har vi hos Bedstetech.dk lavet dette overblik over de absolut bedste PC skærme som du kan købe. Der har lagt megt research-arbejde bag denne artikel, og vi har bl.a. undersøgt og sammenlignet testresultater fra andre store sider fra både Danmark og USA.

Find dine behov før du køber

Før du køber en computerskærm så er det en god ide at finde ud fra hvad ens behov i grunden er. Hvis man ved med sig selv, at man er typen der godt lide at arbejde med mange skærme åbne på en gang, så er det måske vigtigt at man går efter en skærm, der er i den større ende hvad angår skærmstørrelsen.

Pris har også meget at sige, og man skal nok hvertfald være klar på at smide et par tusinde kroner afsted for at finde en skærm, der er af ordentlig kvalitet. Det bringer os videre til næste emne, for det kan godt være at man kan slippe afsted med at få en billig PC skærm, men i det lange løb er det ikke noget vi anbefaler. Kvaliteten hænger som regel sammen med prisen, og da dette er et stykke hardware som man gerne skal have og bruge i mange mange timer, så vil jeg til hver en tid anbefale at give lidt ekstra for et mere kendt mærke, hvor man får ekstra kvalitet for pengene.

Når man har fundet frem til sine behov så er det også lettere at få skåret feltet ned til hvilke skærme, der kunne være interessante for en selv. Er du brugeren der elsker at game, eller vil du gerne sidde en masse med billede redigeringsprogrammer som Photoshop og lignende? Hver skærm byder på forskellige fordele, og det er op til dig at kigge efter styrkerne som du lægger mest vægt på i en PC skærm.

Asus VS248H – 24″

Her har vi en rigtig fin low-budget skærm, der udmærker sig ved at hav en rigtig fin pris, men samtidig også leverer en vare der rent faktisk klarer sig helt udmærket.

Den har en 24″ skærm, og denne størrelse klare de fleste ting rigtig godt. Skærmen er præsenteret i et ydre kabinet der er rigtig fint, og blender fint ind på et hvilket som helst skrivebord. Den har en flot sort finish, som ser både attraktivt og fint ud.

Billedet på skærmen er vigtigt, og her klare Asus modellen sig også rigtig godt. Den står skarpt og har gode kontraster i billedet. Dog kan skærmen af og til virke lidt uskarp fra de dårlige vinkler, eller hvis man sidder længere væk fra skærmen. Dette er dog ikke noget problem for de fleste brugsanvendelser af skærmen til daglig.

Dette er en skærm der er fin til hobbybrugeren, der gerne har flere programmer åbne samtidig og som ikke har lyst til at skulle af med alt for mange penge for en PC skærm. Den er over, hvad man kunne forvente af prisen og den arbejder effektivt med et klart billede. Den er perfekt til hobbybrugeren, der måske mest har brug for en skærm til underholdningsbrug, men hvis man ved med sig selv at der skal arbejdes eller games igennem foran skærmen, så bør man måske kigge efter en skærm, der er større.

Køb hos Proshop.dk

 

Acer H27HU – 27″

Her kommer en billig skærm, der dog disker op med en stor skærm på hele 27″ og 4K opløsning. Den har en bred skærm, hvilket er et plus for dem, der har mange skærme åbne på en gang, da det giver et bedre og mere overskueligt overblik over de mange ting, der forgår på skærmen.

Designet er meget smukt og elegant, og det lader ikke unødvendige ting forstyrre øjet. Det holder det til et minimum, og med sit flotte metalliske finish så kan man roligt stille den på skrivebordet, hvor den lynhurtigt står perfekt mellem de andre genstande på bordet.

Foden som den står placeret på er i øvrigt også rigtig fin, med en cirkel-formet fod der trykt og sikkert bærer hele skærmen.

Dette design har dog også den lille ulempe, at den kan være svær at indstille. i forsøget på at gøre skærmen så flot som mulig, har man valgt at sætte knapperne ned på bunden af skærmen og her kan det blive et lille problem når den skal indstilles. Dette er dog ganske sjældent og det er derfor et mindre problem.

Her har vi at gøre med en rigtig flot skærm, der samtidig er billig i pris og servere et skarpt billede. Det er dog stadig i den billige ende, og den har sine små skavanker, som dog ikke trækker ret meget ned i et ellers positivt indtryk af skærmen.

Køb hos Proshop.dk

Samsung U28E590D – 28″

computerskærm Samsung U28E590D

Her kommer den bedste computerskærm på 28″. Samsung modellen er en fryd for øjet at kigge på og betragte og skærmen står knivskarpt med store flotte kontraster i billedet og en dybde der er mere end betagende. Den har UHD opløsning og så er den relativt billig til omkring 3000 kr.

Den har en flot skærm, der altid levere et krystalklart billede uanset hvad man laver. Dens store størrelser gør i øvrigt at uanset hvad man laver og uanset hvor mange vinduer man har åbne og hvor god en multitasker man er, så kan den altid vise det helt rette overblik og man føler aldrig at der er ting man misser, når først man arbejder på denne skærm.

Det har alt i alt et meget flot ydre. Skønt det ikke er blandt testens flotteste, så er det helt sikkert en flot skærm, der bringer stil frem med sit metalliske look og finish. Den har i øvrigt en meget tynd kant rundt om skærmen, og formår derfor ikke at spilde ekstra plads.

Det hele bliver båret på en smart konstrueret fod, hvor det hele hviler på. Denne fod er især en af de aspekter af denne PC skærm, der hjælper den med at vinde titlen som bedst i test. Det er nemlig muligt at indstille den på mange forskellige måder, så man altid kan have skærmen i den vinkel som man ønsker. Det er ikke muligt med mange af de andre skærme og er derfor en stor fordel for mange.

For gamerne er denne computer skærm også et sikkert valg. Den har en lynhurtig responstid på under 1 milisekund og for dig, der ikke er så kyndig på lige dette område, så vil det med andre ord sige at skærmen er perfekt til at opdatere billedet så man aldrig går glip af noget, og derfor altid kan nå at spotte modstanderen i tide hvad end man spiller Fortnite, Counter Strike eller PUBG.

Til prisen er denne skærm uden tvivl den bedste i test, og på stort set alle punkter formår den at imponere. Den har en dejlig stor skærm, og skarpe farver der på en rar og behagelig måde giver overblik over alt hvad der forgår.

Køb hos DustinHome

Acer B286HK – 28″

Vi er er kommet til Acers bud på en flot PC skærm. Denne skærm er smart og giver et skarpt og klart billede. Den viser alle farverne tydeligt og klart og har med sin HUD opløsning altid mulighed for at imponere hvad end man ser film eller har brug for at arbejde med fx Photoshop eller lignende programmer – med andre ord en perfekt skærm til den seriøst bruger, der skal bruge skærmen til grafiktungt arbejde.

Den har desuden en utrolig høj responstid på under 1 milisekund, hvilket er blandt de bedste i testen. Det gør den desuden også velegnet til at spille større computerspil på.

Denne vil helt sikkert være et sikkert hit uanset hvad du skal lave. Der er ingen tvivl om at Acer med denne skærm har gået ind for funktionaliteter frem for at gå ekstra meget op i design og detaljer. Den er nem at betjene og har i modsætning til mange af de andre skærme sine knapper på forsiden af skærmen, så de er hurtige at komme til.

På næsten alle fronter er denne et godt køb. Hvis du vil have en stabil skærm, der kan justeres til den enkeltes behov og ønsker en stor skærm med god oversigt over alt hvad der forgår der leverer et skarpt billede, så er denne det rette valg.

Køb hos Wupti.com

 

Samsung S27F350FHU – 27″

Her har vi en prisbillig skærm, der ikke brillere med noget specielt, men alligevel får opgaven klaret. Den er god til kontoret, men er ikke god til opgaver, der kræver meget mere end det.

Det er i de fleste aspekter en middelmådig computer. Skærmen er god, og så er den pakket ind i en tynd ramme, der gør at den holder et udtryk, der er minimalistisk og også flot. Det tynde design har desværre også den ulempe at den kan virke en anelse skrøbelig. Hvis man bærer rundt på den, er man altid bange for at der skal gå noget løs – og det er bestemt ikke godt.

Et andet sted hvor denne model halter bag sine konkurrenter er i forhold til hvor godt den kan performe i forhold til responstiden. Den har en responstid, der ligger på godt og vel 4 ms, og skønt at dette ikke kan mærkes i lette programmer som Word, og hvis der surfes på nettet så kan det bestemt mærkes hvis man spiller computerspil. Her kan den bestemt ikke anbefales.

Hvis du er på udkig efter en skærm, der gør sig godt til kontoret så er denne et helt fint valg, da den klare de fleste opgaver fint, uden at gøre noget ekstra. Den er relativt billig og hvis du ved med dig selv, at den ikke vil skulle trække nogle tunge programmer, så er det måske den rette for dig.

Køb hos Dustinhome

En billig computer skærm skal man overveje en ekstra gang

Det er fristende for mange at købe en PC skærm, der er så billig som muligt. Dette kan da også være en ide for nogle, der virkelig ikke har et stort budget til at købe en god skærm, men man skal huske at med elektronik, der gælder den gamle regel om at kvalitet altså følger med prisen.

Det vil mere konkret sige, at hvis man går ud og investere i en skærm, der er billig så må man altså også forvente at kvaliteten er derefter og det kan især blive et problem, hvis man senere hen finder ud af, den skal kunne trække nogle større programmer eller man finder ud af, den skal kunne bruges som en gaming skærm.

Derfor skal man tænke langsigtet, og når man alligevel er op at give et par tusinde kroner, så tænk over, om det i virkeligheden ikke var det værd, at smide lidt ekstra for at få en skærm der performer bedst muligt. En PC skærm er trods alt et stykke værktøj som man kommer til at kigge på i meget lang tid, og derfor nytter det ikke noget, at man køber en skærm, der vil blive fortrudt om et par måneder eller måske et år ude i fremtiden.

Det er af gode grunde svært at forudsige sine behov ude i fremtiden, men det er altid en god ide at gardere sig mod, hvad der kunne ske, og det er nu engang billigere at købe en skærm nu, der måske koster 1000 kroner ekstra istedet for at købe en billigere skærm nu, for så igen at købe en ny skærm om et år eller to.

Find den rette PC Skærm til dine behov

Når du skal vælge den PC eller computer skærm der passer bedst til dine behov så er der en række ting, du bør tænke over før købet. Først og fremmest så tænk over hvad den skal bruges til.

  1. Et det en skærm, der skal bruges til gaming?
  2. Er det en skærm, der kun skal bruges på kontoret?
  3. Er det en skærm, der skal kunne trække større og mere krævende grafiske programmer?
  4. Regner du med at arbejde på den, og have mange skærme åbne på samme tid?

Isæt sidste spørgsmål kan være vigtigt, for størrelsen på skærmen kan have enormt meget at sige. De fleste af de skærme der er med i sammenligningen og opsummeringen af de bedste skærme herover ligger mellem 25″ og 28″. Det kan virke som en lille forskel, når man læser tallene, men hvis man nogensinde har prøvet at se på en af disse skærme i virkeligheden, så vil man hurtigt fornemme at der er en stor forskel på hvordan en mindre skærm ser ud og hvordan en større skærm indenfor denne kategori føles.

Hvordan er den bedste computerskærm fundet

Som nævnt tidligere i testen, så er der forgået et stort research arbejde forud for denne artikel, så de bedste modeller er fundet. Det har bl.a. krævet at vi har kigget nettet igennem for at finde frem til de bedste anmeldelser og dernæst fundet frem til fordele og ulemper ved hver enkelt maskine.

Der er en række aspekter og parametre, der har været under loop for hver model, der er blevet kåret som de bedste til listen her.

Design

Designet er for mange forbrugere vigtigt, da en flot PC skærm skal kunne stilles på et bord og derved blende flot ind mellem de andre ting på kontoret eller på værelset. Mange af de modeller der er med i testen herover er flotte og elegante i deres design, og langt hen af vejen der er det også en subjektiv sag, der afgører om man finder en model pæn eller ej. Dog er der visse modeller, der er designet i dårligt og ikke så holdbart materiale, og det nytter ikke noget at disse tages med til vurderingen.

Responstid

Responstid kan for mange være et ukendt begreb, men det er faktisk ret så vigtigt alt efter om du skal bruge din computer til nogle meget grafisk krævende programmer. Det siger i al sin enkelthed noget om, hvor hurtigt en computer kan opdatere sit skærmbillede. Forstil dig at en computer kun kunne opdatere sit skærmbillede én gang i sekundet. Så ville man få en ekstremt langsom og træg oplevelse, uanset hvad man lavede.

Musen ville her føles sløv, det ville føles som om,d er var forsinkelse på skærmen hver eneste gang man skrev et bogstav, og det ville stort set være umuligt at se en film eller spille et computerspil på den. De fleste computere har heldigvis ikke en responstid på én sekund men derimod responstider, der bliver målt i millisekunder. Jo hurtigere en responstid jo bedre billede og jo mere en glat oplevelse får man med skærmen.

De fleste ligger imellem 1 til 4 ms, hvilket altså vil sige 1 til 4 millisekunder. Det er så hurtigt at øjet ikke kan se, hvornår skærmen bliver opdateret, men der er alligevel så stor forskel fra den langsommeste til den hurtigste model, at man kan mærke en forskel i applikationer, hvor der ofte skiftes billede.

Pris

Prisen er også vigtig. Det er svært at udelukkende se på prisen og komme med et bud på, om den er fair eller ej. Derfor er dette mere en slags opsummering, der tages i betragtning sammen med de andre faktorer der er med i de forskellige opsummeringer og test af hver enkelt model, der kan læses om herover.

Justerbar

Justerbarhed er for mange enormt vigtigt, da det fortæller noget om, hvor meget skærmen kan justeres i forhold til højde, vinkel osv. Der er mange skærme, der slet ikke kan justeres og derfor blot har en fast højde hele tiden. Derimod er der også nogle skærme der gør det muligt at justere fra både side til side, og op og ned. Og sågar også i højden. Dette er vigtigt for mange, da det gør det nemmere at finde den helt rette vinkel for skærmen at arbejde med den.

Disse fire parametre har sammen dannet det enkelte overblik over hvor god en given skærm er at arbejde eller spile på. Hver enkelt skærm kan variere alt efter hvad den skal bruges til, men med disse fire i mente, så har man hvertfald fået et overblik over, hvad der helt objektivt set er en god computerskærm.

Hvad skal du tænke over, før du køber?

Der er en række ting du kan tænke over før du køber din skærm. Eller med andre ord, der er en række spørgsmål du kan stille dig selv. Når du besvare hvert spørgsmål får du samtidig udelukket flere og flere modeller, så du til sidst kan få udelukket så mange at valget om den rette PC skærm bliver så let som det er muligt.

Hvor stort er mit budget?

Hvor stort er dit budget? Hvis du kun har 1.500 kr. til rådighed til en ny skærm, så er der mange modeller der af naturlige årsager bliver udelukket. Hvis du derimod har flere tusinde kroner til rådighed, så overvej om ikke du skal gå efter en skærm af højeste kvalitet – og gerne fra et af de kendte mærker. Mange tror de kan spare gode penge, ved at købe en skærm fra et ukendt mærke. Dette kan man da også i nogle tilfælde, men i mange tilfælde skal man bare være forberedt på, at dette i sidste ende kan blive den dyreste løsning, da der i gennemsnit også opstår mange flere problemer med disse modeller.

Hvor meget betyder design?

Hvor meget betyder designet for dit balg af computer skærm? Det kan du også spørge dig selv om, for som man kan læse for hver enkelt skærm herover, så svinger designet relativt meget, og nogle forsøger at gøre det til deres force, mens andre virker til, slet ikke at skænke designet de store tanker, men derimod tænker over at få inkluderet nogle funktionaliteter i produktet, som man har lyst til at bruge, og som hjælper i dag til dag brugen af produktet.

Husk på disse tommelfingerregler

Her kommer i øvrigt en række regler, der er gode at have i bagtankerne. Hvis man først har fået svaret på de forgående spørgsmål, så er det let som en leg at få valgt den rette skærm.

  1. Tænk på dine behov.
  2. Er du ofte ude og redigere billeder, så køb en med høj opløsning
  3. Køb såvidt det er muligt et kendt brand.
  4. Jo større skærm, jo nemmere har du overblik.
  5. Hvis du skal bruge din skærm til gaming, så søg efter en skærm med kort responstid som 3 millisekunder eller lavere.